Új csúcs kapujában a Budapest Airport

Forrás: bud.hu

„Arra számítunk, hogy újabb rekordot döntve a 2019-es utasforgalmat is túl tudjuk szárnyalni az idei év végéig” – mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Budapest Airport valódi sikerszériában van, az elmúlt egy év minden hónapjában egymillió fő fölötti utasforgalmat regisztrált. 2024 januárjában 16,5%-kal, februárban pedig már 21,1%-kal volt magasabb az induló és érkező utasok száma, mint 2023 azonos időszakában. Tavaly 14,7 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, idén ez a szám az eddigi legmagasabb, 2019-es 16,2 millió utast is meghaladhatja.

„Izgatottan vártuk az idei nyári menetrend indulását, hiszen a járatfejlesztési csapat hosszú hónapok óta dolgozik azon, hogy légitársasági partnereink még több izgalmas úti célt tegyenek elérhetővé a magyar utazóközönség számára, és még több turista előtt nyissa ki a világ egyik legszebb fővárosát, Budapestet. Nagy örömünkre idén még a tavalyinál is több úti cél érhető el Budapestről; emiatt, valamint az elmúlt hónapok stabilan növekvő utasszámát látva arra számítunk, hogy újabb rekordot döntve a 2019-es utasforgalmat is túl tudjuk szárnyalni az idei év végéig” – mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.