Tovább nőtt tavaly a Wizz Air utasainak száma

Magyarországról 2,2 millió utas utazott a Wizz Airrel, ami 23 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A légitársaság 2014. január 8-i közleménye szerint tavaly több mint 85 ezer Wizz Air-járat szállt fel, melyek 86 százalékos átlagos kihasználtsággal közlekedtek.

A légitársaság flottája jelenleg 45 darab Airbus A320 repülőgépből áll, amely az új gépek szállítását követően idén már 53-ra bővül. Az új repülőgépek a légitársaság növekvő bázishálózatán szolgálnak majd. A Wizz Air már korábban bejelentette, hogy tizennyolcadik és tizenkilencedik bázisát az ukrajnai Lvovban és a romániai Craiovában nyitja meg 2014 során.

A következő hónapokban új útvonalakkal bővül a Budapestről, Bukarestből, Szkopjéből, Szófiából, Vilniusból és Varsóból elérhető útvonalhálózat is.

A légitársaság bejelentette, hogy új útvonalakat indít Budapestről Alicantéba és Donyeckbe, amelyek üzemeltetését 2014-ben kezdi meg. Az új útvonalakkal kiegészülve a Wizz Air útvonalhálózata Budapestről és Debrecenből összesen 37 célállomást kínál majd. A Wizz Air jelenleg több mint háromszáz útvonalat kínál 35 országba.

Legyél az első hozzászóló "Tovább nőtt tavaly a Wizz Air utasainak száma" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*