Tovább terjeszkedik a Wizz Air Olaszországban: Új bázist nyit Bariban és 7 új belföldi útvonallal bővíti a hálózatot

A Wizz Air bejelentette, hogy megnyitja 38. bázisát a dél-olaszországi Bariban. 2020 decemberétől a légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba Bari repülőterén.

Az új bázis megnyitása és a már elérhető 16 úti cél mellett a Wizz Air 2020 decemberétől 3 új útvonalat indít Bariból – Bologna, Torinó és Verona repülőterére. Továbbá bővíti olasz belföldi útvonalait is: 3 új desztináció lesz elérhető Milánó-Malpensa repülőteréről: Nápoly, Brindisi és Lamezia Terme, egy új járat pedig Cataniát köti össze Veronával. A Bari – Milánó-Malpensa közötti járat sűrűségét az eddigi heti hétről tizenegy járatra növeli a társaság. Az új járatokra a jegyek már 4.99 eurótól foglalhatók a wizzair.com oldalon.

A Wizz Air bari, milánói és cataniai kínálatának bővítése és a harmadik olasz bázis megnyitása a légitársaság hosszútávú elkötelezettségét tükrözi aziránt, hogy még több olaszországi utasa számára biztosítsa a megfizethető és „zöldebb” utazás élményét. A Wizz Air 2010-ben repült először Bariba és az azóta eltelt egy évtizedben közel 1 millió utast szállított a dél-olaszországi városba érkező és onnan induló járatain. Az új bázis nyitása több, mint 40 új, közvetlen munkahelyet teremt. Ezzel a beruházással a Wizz Air segíti a térség gazdasági fejlődését és több száz új munkahely teremtését a helyi munkaerőpiacon.