Túrázzon virtuálisan a Grand Canyonban!

 A Google Street View alkalmazás lényege, hogy segítségével a világ 45 országának 3000 városát járhatjuk be az interneten keresztül. A Google speciális autóikkal, és rájuk szerelt, külön erre a célra fejlesztett panoráma-fényképezőgépeivel olyan fotókat készít, hogy úgy érezhetjük, szinte mi is ott járunk a városok utcáin.


Pillanatkép a virtuális túrából – fotó: Google Street View

A Grand Canyonban azonban a Google szakemberei 120 kilométert tettek meg gyalogosan, különleges hátizsákjaikkal, melyek mindegyikére egy 15 lencsét tartalmazó fényképezőgép volt erősítve. A túráik során összesen 9500 képet készítettek, melyek most felkerültek az internetre. Így mostantól bárki bejárhatja a világ egyik legszebb helyét, mindezt úgy, hogy ki sem mozdul a szobájából.

Nem ez az első természet-témájú kezdeményezése a Google-nek. Korábban olyan helyek kerültek fel a Street View-ba, mint az Antarktisz, az Északi-sark, a Nagy-korallzátony, vagy az Amazonas esőerdő.


 fotó: Google Street View

A Street View azonban itt sem állt meg, virtuális sétára hívja az érdeklődőket a világökörség részévé nyilvánított helyekre, valamint a Google Art Project révén itthonról csodálhatjuk meg a világ művészeti kincseit is. Emellett vendégcsalogatásra is kiválóan alkalmas, a Google munkatársai 360°-os képeket csinálnak bármelyiküzletben, ha erre megkérik őket.

forrás: socialtimes.hu

.

Videó a túrázó Google alkalmazottakról:

.

Kapcsolódó cikkek:

Google: fontos lépés történt a Street View magyarországi bevezetése felé

A Google-val már nem csak az utcákon nézelődhetünk, hanem a víz alatt is

Legyél az első hozzászóló "Túrázzon virtuálisan a Grand Canyonban!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*