Új gyógyfürdője van Magyarországnak

Hazánk legújabb gyógyfürdője, a Bihar Termálliget 2024. május 21-től viselheti hivatalosan a gyógyfürdő elnevezést.

A napjainkra már hivatalosan is gyógyvizűként elismert fürdő első medencéje 1927-ben épült az akkori „leventeház” – ma már Nadányi Zoltán Művelődési Központ – kiegészítéseként. Az 1960-70-es években új medencékkel bővült a létesítmény. A langyos vizű, befelé mélyülő „leventemedence” mellett már egy gyógyvizes ülő- és pihenő medence, valamint egy gyermekmedence is helyet kapott a már több korosztályt is megszólító fürdő kínálatában.

1995-ben adták át az uszoda impozáns épületét, egy 25 méteres forgatott vizű medencével, egy fedett, gyógyvizes ülő- és pihenő medencével, finnrelax szaunával, álló- és fekvőszoláriummal, gyógy- és frissítő masszázzsal. 2001-ben újították fel az egykori „leventemedencét” és környezetét, majd 2009-től öt újabb medence is épült, miközben számos új szolgáltatással gazdagodott a gyógyvizű fürdő. Így alakult ki a szórakozás és a sportolás lehetőségeit egyaránt kínáló Bihar Termálliget.

Az új gyógyfürdő nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is nagy népszerűségre számíthat, hiszen egyedülálló gyógyászati szolgáltatásokat kínál. A komplexum közelmúltbeli megújítása és bővítése közel 3,5 milliárd forintos fejlesztéssel valósult meg, amelyet a magyar állam támogatása tett lehetővé. Az egykori uszoda és strandfürdő teljes átalakuláson ment keresztül, miközben egy modern gyógyászati központtal gazdagodott, amely a Debreceni Egyetem által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épül.

A fejlesztések részeként májusban megnyitották a Bihar Termálliget lakókocsis kempingjét is, amely újabb vonzerőt jelent a pihenni vágyóknak. A fürdőhöz kapcsolódó szállodai fejlesztések még folyamatban vannak, így a jövőben további kényelmi szolgáltatásokkal bővülhet a komplexum.

-azutazo-