Új prémium várót nyitott az Air France a Charles de Gaulle repülőtéren

Újabb prémium váróval gazdagodott az Air France kínálata, a Jouin Manku tervezőiroda által megálmodott lounge a Charles de Gaulle Nemzetközi Repülőtér 2F terminálján található. A helyiséget a schengeni térségben közlekedő járatok business osztályú utasai és a Flying Blue Elite Plus tagjai díjmentesen használhatják.

Ez az Air France egyik legnagyobb prémium várója, teljes területe 3 ezer négyzetméter, két szinten 570 férőhely várja a vendégeket. A terület kialakítását és a bútorok formatervezését a kanadai építész, Sanjit Manku és a francia dizájner, Patrick Jouin által alapított Jouin Manku tervezőiroda végezte, munkájuk során a kecsesség és a légiesség volt a fő rendezőelv, hogy a légitársaság ügyfeleinek minőségi kikapcsolódásban legyen része.

Nagy, nyitott tereivel, ívelt vonalvezetésével, áttekinthetőségével nyugodtságot sugároz, amelyet az anyaghasználat is megerősít: egyebek mellett terrazzo műköveket, lávakövet, fát, bőrt és egyéb szöveteket használtak. A bútorok letisztult, funkcionális kialakításúak, a lounge színösszeállítása az Air France színeit tükrözik: a kék árnyalatai mellett a fehér és a piros is megtalálható, ahogy a légitársaság logója, és a szárnyas csikóhal jelvény is.

Az első szinten a bejáratnál az Air France munkatársai mellett kioszkok is rendelkezésre állnak a beszállókártya ellenőrzésére, csomagmegőrző is igénybe vehető, emellett Air France-os kiegészítők vásárlására is van lehetőség. A bejáratot a belső térrel egy repülőgép szárnya által ihletett hatalmas szobor köti össze, a váró központi látványeleme mégis a hajlított üvegfelületen keresztüli kilátás a futópályára. A vendégek számára ingyenes Wi-Fi hozzáférés, telefontöltésre használható csatlakozók állnak rendelkezésre, a Flying Blue Ultimate ügyfeleket külön teremben, személyre szabott ellátással várják.

Az Air France mindkét szinten gourmet ételeket biztosít, amelyek a francia konyha kifinomultságát hirdetik. A légitársaság környezeti megfontolások miatt a regionális és szezonális termékeket részesíti előnyben a menü összeállítása során.

A kínálat minden napszakban változik, de a mini szendvicsek, a saláták és a meleg quiche-ek az állandó kínálat részét képezik. Palacsinták, főételek, sajtok és desszertek is elérhetők, a bor- és champange-kínálatot a 2013-ban a világ legjobbjának választott sommelier, Paolo Basso állította össze. A relaxáló helyiségeknél gyógyfűteák közül is lehet választani.

A második szintre a lounge közepén található lépcsőn keresztül lehet eljutni, itt elsősorban a pihenésre vágyókat szolgálják ki. Kényelmes kanapék, nyugtató hangulatvilágítás várja az utasokat, a dönthető háttámlájú székekből is remek kilátás nyílik a repülőtér futópályáira. Ezen a szinten érhetők el a Clarins által biztosított, a Traveller Spa koncepció részét képező szépségápolási kezelések, egyebek között húszperces, személyre szabott arckezelést lehet igénybe venni. A felfrissülésre vágyókat 10 zuhanyzó és öltöző is várja.

Az Air France Protect program részeként a légitársaság a legszigorúbb egészségügyi és higiénés szabályokat vezette be, az orvosi maszk használata mindenhol kötelező a lounge területén, kézfertőtlenítők a váró minden részében elérhetők. Az önkiszolgáló ételpultok környezetében, az evőeszközöket rendszeresen cserélik, a sajtótermékek korlátozott száma miatt az Air France Play alkalmazás használatával is olvashatók a napi- és hetilapok, magazinok.

A 2F terminál két utasbeszállító területe között lévő új lounge minden nap 5.30-tól 22.00 óráig van nyitva, használata a Business osztály utasainak, illetve a Fyling Blue Elite Plus törzsutasoknak ingyenes, a több osztályon utazónak szabad helyek függvényében 35 euróba kerül.