Új „sarki fények” jelentek meg Helsinkiben

 A rendezvény lényege, hogy a város nevezetesebb pontjait különböző fény-installációkkal látják el, melyek így egészen más hangulatot, illetve kinézetet kölcsönöznek az épületeknek. A világ minden pontjáról érkezett művészek számára a főváros ismertebb területei egytől-egyig egy képzeletbeli palettává változnak, ahol a kreativitás nem ismer határokat: az egyszerű lámpás megoldásoktól kezdve a például csillagászati ihletésű, Finn Nemzeti Opera Amfiteátrum körül keringő bolygókra hasonlító alakzatokig, minden megtalálható.

A program keretében a város – melyet 2012-ben a világ dizájn fővárosának neveztek – két órás, ingyenes körsétákat tervez, melyben az érdeklődők megtekinthetik az összes „kiállítást”. A séta során elhaladhatunk az Olimpiai Stadion, a Töölönhati-öböl és a Kortárs Művészeti Múzeum mellett is. A szervezők szerint minden installáció mellett az érdeklődők betekintést nyerhetnek a készítmény esztétikai és intellektuális mondanivalójába is.

A körtúrák január 4 és 8 között indulnak, ahogy maga a kiállítás is csak eddig tart, de szerencsére nem kell késő estig várni, hogy láthassuk a fényeket, ugyanis Helsinkiben ilyenkor napközben csak 6 órát van csak fent a nap, így a kiállítások már délután 4-től megtekinthetőek teljes pompájukban.

További információk: www.luxhelsinki.fi/en

forrás: cntraveller.com

Legyél az első hozzászóló "Új „sarki fények” jelentek meg Helsinkiben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*