Új városi elektromos furgonnal erősít a Nissan

Az új elektromos Townstar a zéró-emissziós városi szállításra való váltásban mutat utat, ugyanakkor benzines változatban is elérhető.

Az elektromos modellt 44 kWh-s akkumulátorral szerelik, ami 285 kilométeres hatótávolságot ígér, miközben 3,9 köbméteres a raktérkapacitás és 800 kg a teherbírás. A benzines változat 1.3 literes benzines 130 lóerős 240 Nm nyomatékú.

A furgonban megannyi olyan újdonság található, ami ebben szegmensben eddig elképzelhetetlen volt: ilyen például a 360 fokos parkoló kamera rendszer. De innovatív a ProPILOT vezetéstámogató rendszer is: ez a funkció lehetővé teszi, hogy az autó automatikusan a teljes megállástól felgyorsítson úgy, hogy közben kövesse az előtte haladó járművet, miközben a sáv közepén tartja a önmagát kisebb kanyarok esetén. Ennek a funkciónak köszönhetően a vezető nyugodtabban, stresszmentesebben tud vezetni.

Nem mellékes, hogy az 5 év vagy 160.000 km garancia az elektromos változat esetében 8 éves, 160.000 kilométeres akkumulátor garanciával egészül ki.