A Flydubai megérkezett Budapestre

A dubaji székhelyű légitársaság szeptember 30-tól járatokat indít Budapestre és Varsóba.

A légitársaság hetente négyszer közlekedik majd a Dubaj Nemzetközi Repülőtérről (DXB) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD) és naponta a Varsó Chopin repülőtérre (WAW). Krakkó (KRK) után ez lesz a légitársaság második lengyelországi célállomása. A flydubai Budapestre és Varsóba érkező első járatait hagyományos vízágyús tisztelgéssel köszöntötték. A Varsóba induló első járat személyzetének lengyel nemzetiségű tagjai is voltak, köztük Agata Samborska vezető utaskísérő és Katarzyna Boryna and Paulina Kaniowska légikísérők. Az új közvetlen légi összeköttetés első budapesti járatát a magyar Fábián László kapitány és az Egyesült Arab Emírségekből származó Eisa Al Suwaidi első tiszt vezette.

Ghaith Al Ghaith, a flydubai vezérigazgatója elmondta: „Ezen a nyáron az utazások iránti kereslet növekedését tapasztaltuk. A budapesti és varsói járatok indításával a téli menetrend idején bővítjük hálózatunkat, utasainknak így kínálva minél több lehetőséget. Az újonnan indított magyarországi és lengyelországi járataink az Egyesült Arab Emírségekkel való kapcsolatokat is erősítik.”

Jeyhun Efendi, a flydubai kereskedelmi tevékenységért és e-kereskedelemért felelős vezető alelnöke hozzátette: „A Budapestre és Varsóba induló közvetlen járatainkkal hálózatunk Európában 17 ország 20 állomására bővül. Izgatottan várjuk, hogy az utazóknak megbízható és megfizethető lehetőséget biztosítsunk Dubaj, valamint akár távolabbi célpontok felfedezésére: utasaink Dubajból közös üzemeltetésű (codeshare) járatainkon kényelmesen utazhatnak tovább az Emirates és a flydubai egyesített, 190 célállomásból álló hálózatán belül.”

Az Emirates és a flydubai partnerségi megállapodásának köszönhetően az utasok Dubaj nemzetközi légiközlekedési csomópontján keresztül zökkenőmentes összeköttetéssel repülhetnek az Emirates és a flydubai több mint 190 célállomására, többek között Ausztráliába, Kínába, az Indiai-óceán partvidékére, Japánba, Dél-Ázsiába és az Egyesült Államokba.