Újabb ferihegyi utasszám csúcs novemberben

Forrás: bud.hu

A novemberi utasszám a járvány kitörése óta rekordnak számító októberi utasforgalmat is túlszárnyalta; 724 626 utas fordult meg ekkor a budapesti légikikötőben. Ez az azt megelőző hónaphoz képest 11 000 fős növekedést jelent.

Novemberben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 40 ország 102 városa volt elérhető 33 légitársaság kínálatában. Ez azt jelenti, hogy a 2019-es rekord évvel összevetve a Budapestről elérhető desztinációk 80 százaléka idén novemberre már visszaépült. A legnépszerűbb úticélok továbbra is London, Amszterdam, Párizs és Frankfurt voltak.

A novemberi utasszám emelkedést egyértelműen tükrözi az átoltottság mértékének növekedése, hiszen az országok többsége szabad mozgást tesz lehetővé a koronavírus elleni oltással rendelkezőknek. A Budapest Airport – a korábbi évek mintájára – a novemberhez hasonló utasforgalomra számít decemberben, hiszen az ünnepi időszak, az év vége, valamint a téli szünet a hosszabb-rövidebb utazásoknak és családlátogatásoknak egyaránt kedvez, bár a koronavírus omikron variánsa jelentős kockázati tényezőt jelent.