Újabb jel a turizmus élénkülésére: még sűrűbben jár a reptéri busz

Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár október 25-től, hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat. A Budapest belvárosa és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között kényelmes és közvetlen összeköttetést biztosító járat a reptérről egészen 1:05-ig indul, és az autóbuszok- forgalmasabb napokon – 20 helyett 15 percenként követik egymást az esetleges zsúfoltság elkerülése érdekében.

A 100E reptéri járat továbbra is egyedi díjszabás szerint vehető igénybe, egy jegy 900 forintba kerül. Tovább nőtt az elmúlt időszakban a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről induló, illetve az oda érkező légijáratok száma, ezzel egyidejűleg pedig a reptér utasforgalma is megemelkedett. Sokan választják a közösségi közlekedést a reptér megközelítésére vagy a városba való bejutáshoz.

A BKK – elemezve a forgalmat – az ügyfelek kényelme érdekében október 25-től, hétfőtől tovább sűríti a menetrendet: a legforgalmasabb hétfői, pénteki és vasárnapi napokon 9 és 18 óra között 20 perc helyett 15 percenként indulnak a reptéri autóbuszok a 100E vonalon. Amennyiben esetenként a forgalom nagysága megkívánja, a BKK további járműveket tud beállítani a vonalra. Annak érdekében, hogy az utolsó leszálló repülőjáratokról – azok késése esetén – is elérhető legyen a belvárosi gyorsjárat, mindennap egészen 1:05-ig indulnak a 100E autóbuszok a reptérről.

A járat 30–40 perc alatt teszi meg az utat a belváros és a reptér között. A buszok a reptér felé csak a Kálvin térnél állnak meg (az éjszakai járatokról való átszállást megkönnyítve 3:32-kor, 4:02-kor és 4:32-kor az Astoriánál is megállnak a buszok), míg a Deák Ferenc tér felé tartó buszokról a Kálvin tér mellett az Astoriánál is le lehet szállni.

A 100E busz továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, az egy útra szóló jegy 900 forintba kerül. A reptéri gyorsjáratra érvényes jegy kényelmesen és érintésmentesen, akár mobiltelefonról is megvásárolható a Közlekedési mobiljegy alkalmazásból. A fővárosban használható mobiljegyekről a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni.