Újévi változások a BKV-nál

Jegy-, bérletárak és egyszerűsödések

2013-tól új bérlettípusok jelennek meg, így egyszerűsíti a BKV a bérlethasználatot. Ennek köszönhetően mostantól a teljes árú BKK-bérlethez elegendő a személyigazolvány, vagy kártyaalapú vezetői engedély is. Ezeknek a bérleteknek az árait az inflációhoz mérten emelték, így a teljes árú bérletet január 1-től kezdődően 10.500 Ft-ért lehet kapni. Jó hír azonban, hogy a kedvezményes bérletek árai továbbra sem változtak. A jegyek árát is az infláció mértékéhez mérten arányosan emelték, így a vonaljegyhez január 1-től 350 Ft-ért juthatunk hozzá.

Elsőajtós felszállás

Az idén már több buszon is bevezetett, csak az elsőajtón engedélyezett felszállás és jegybemutatás módszerét január 5-étől és 19-étől újabb öt-öt nappali buszra terjesztik ki. A buszjáratokat megnevezendő aloldal a cikk írásának pillanatában még nem volt elérhető, ezért egyelőre azoknak nevére boruljon jótékony homály. 

Fejlődik a busz és a troli flotta is

Január 1-jétől szolgálatba állnak a használt ,de jó állapotban lévő, alacsonypadlós Mercedes Citaro és Volvo 7700-as járművek, melynek köszönhetően így már szinte az összes vonalon közlekednek az alacsony padlós buszok. Az új járműveket a BKV üzemelteti.

A fejlesztések a trolibuszokat is érintik, ahonnan kivonják a igencsak korosnak számító ZIU-9-es szovjet trolibuszokat. Helyüket az új, MAN típusú csuklós járművek veszik át. Nagy átalakításokat és szervízeléseket tervez emellett a BKV az Ikarus 412-es és 435 trolikon is, mely által a járművek megbízhatósága, üzemkészsége jelentősen növekszik. Így növelik a trolibuszok megbízhatóságát, kapacitását és környezetkímélését.

A változások teljes listája IDE kattintva megtekinthető!

Legyél az első hozzászóló "Újévi változások a BKV-nál" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*