Újjáalakult a Hunguest Hotels igazgatósága

Újjáalakult a Hunguest Hotels igazgatósága: Jean-Paul Herzog, a Hilton szállodacsoport közel-keleti és afrikai piacokért felelős korábbi elnöke a Hunguest Hotels igazgatósági tagja lett. Gál Miklóst, a tulajdonos Opus Global Nyrt. vezérigazgatóját szintén a döntéshozó testület tagjává választották – közölte a Hunguest.

A tájékoztatás szerint Jean-Paul Herzog a pályán eltöltött 50 éve alatt a Hilton számtalan, már működő és nyitás előtt álló szállodájáért volt felelős négy évtizeden keresztül. Az elmúlt tíz évben nemzetközi szállodaláncoknál betöltött vezető pozíciók mellett tanácsadóként, oktatóként, coach-ként dolgozott. A svájci szakember irányításával már tavaly megtörtént a Hunguest Hotels szakmai terveinek felülvizsgálata, és kidolgoztak egy új – értékteremtésre és növekedésre alapuló – stratégiát is.  Az újjáalakult igazgatóság feladata lesz ennek gyakorlati átültetése, koordinálása.

Gál Miklós, a tulajdonos Opus Global Nyrt. vezérigazgatója a Hunguest Hotels igazgatósági tagjaként közvetlenül felügyelheti a következő évek szervezeti és működési megújulását. Rajta kívül az igazgatóság tagja még Mészáros Beatrix (a tulajdonos Opus Global Nyrt. igazgatósági elnöke), Somlyai Zoltán (a Magyar Turisztikai Szövetség kurátora) és a most taggá választott Jean-Paul Herczog. Hülvely István 2020. január 31-i hatállyal lemondott igazgatósági tagságáról. A Hunguest Hotels megbízott vezérigazgatója februártól Cserven Tibor, aki 2013-tól gazdasági vezérigazgató-helyettesként dolgozik a vállalatnál.

Az Opus Global Nyrt. leányvállalata, a Hunguest Hotels Zrt. 26 szállodát (19 magyarországi és 5 külföldi saját érdekkörben lévő hotelt, emellett franchise szerződések alapján további 2 szállodát) tudhat soraiban, míg a Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben összesen 10 tóparti kempinget működtet a Balaton körül. (MTI)