Újra divatban a légi elegancia

Már a légiközlekedés megjelenésekor, elterjedésekor nagy hangsúlyt helyeztek a légi utaskísérők egyenruháira, és arra, hogy azok mind egytől-egyig nagyon divatosak legyenek. Mégis, manapság már a legtöbb stewardess-öltözék sokkal inkább hasonlít katonai egyenruhára, csak az utóbbi években kezdenek újra felbukkanni a divatos darabok egyes légitársaságoknál, ezzel észrevétlenül is új színt hozva az izgalmas repülőutakba.

Virgin Atlantic

A Virgin Atlantictól sosem állt messze a divat érzése, most a sálat felváltotta a magasított gallér: mindez az elegáns stílus jegyében.

Air France

A divat országaként ismert Franciaország légitársasága, az Air France hűen tükrözi a francia kifinomult divat érzését egyszerű, mégis trendi fekete ruhájával és hatvanasas évekbeli széles piros övével.

China Eastern

A China Eastern a franciákhoz hasonlóan öltözteti stewardesseit, sállal és nőies kalappal megbolondítva a kék-piros összeállítású uniformist.

Aeroflot

Talán az egyik legfeltűnőbb egyenruha, melyben Oroszország, az Aeroflot légi utaskísérői pompáznak, talpig narancssárgában.

Avianca

A kolumbiai Avianca egyedi eleganciáját a stewardessek Fedora-kalapja adja, tűzpiros színben.

Quantas

A Qantas Ausztráliában is fekete-piros összeállítása mellett a divatos Fedora-kalapra esküszik.

Air Canada

Az Air Canadánál nem divat a szoknya a stewardesseknél, a Homburg kalap viszont annál inkább, mely feldobja a kissé túl férfiasnak tűnő kanadai egyenruhát.

Fiji

Fiji a hagyományra és az egyszerűségre esküszik, még a repülőkön is.

Singapore Airlines

A Singapore Airlines-nál mintha megállt volna az idő 1972 óta, legalábbis ami a divatot illeti. Ez a színes, mintás egyenruha sem fog kimenni a divatból soha…

Virgin America

Virgin America: fiatalos, energetikus, hódító, mégis egyedi. Pont, mint maga Amerika.

Air Asia

Az Air Asia csinos stewardessei nem riadnak vissza a feltűnő piros színtől. Mintha Virgin Antlantic utaskísérőit látnánk, ázsiai kivitelben…

Etihad Airways

Abu Dhabiban még a legegyszerűbb katonai egyenruhát is divatos, csinos nőies darabbá tudják varázsolni. Legjobb példa erre az Etihad Airways stewardess-divata.

Korean Air

A Korean Air új irányzatot hozott a légi divatba a „gravitációval dacoló”, mégis divatos sáljával, és tradicionális hajviseletével.

(Képek: http://www.cosmopolitan-view.com/)

Legyél az első hozzászóló "Újra divatban a légi elegancia" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*