Újra működik a Budapest Airport

A Buadapest Airport szombat reggelre elhárította a földi műszaki berendezés hibáját, így 7 óra óta ismét fogad és indít járatokat a reptér. Azonban Budapest Airport arra kéri utasait, hogy járataik pontos indulásával kapcsolatban lépjenek kpacsolatba a légitársaságukkal, mielőtt kimennének a reptérre.

A forgalom a nap folyamán fokozatosan tér vissza a normális kerékvágásba.

Korábban:

A Budapest Airport a következő üzenetet adta ki:

“Kedves Utasaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a budapesti repülőtér 11:50-kor egy földi műszaki berendezés hibája miatt bezárt. Az irányítótorony elektromos ellátásában keletkezett hiba. Emiatt a repülőtér nem indít és nem fogad repülőgépeket.

A Budapestre tartó gépeket jelenleg Bécsbe irányítják. A repülőtéri szolgálatok dolgoznak a hiba gyors elhárításán.”

Ahogy a szövegből is kiderül, egyelőre nincsenek információk arról, hogy mikor tudják kijavítani a hibát, addig is az induló járatoknál emiatt késésekre kell számítani, az érkező járatok esetében pedig vagy Bécsbe, vagy pedig a adott légitársaság által kiválasztott városba szállnak le a gépek.

A Budapest Airport később a következő ezt üzenetet adta ki:

“A budapesti repülőtér irányítótornyában keletkezett elektromos meghibásodás javításán továbbra is megfeszített erővel dolgoznak az érintett szakemberek. Az irányítótoronyban lévő műszerek megbízható működése, a repülés biztonságának garantálása minden más szempontnál fontosabb. Emiatt ma éjfélig bizonyosan zárva marad a budapesti repülőtér, nem fogad és nem indít gépeket.

Jelenleg azt tervezzük, hogy holnap délelőtt 10:00 kor nyitjuk meg újra a légi forgalmat a repülőtéren, de ez az időpont még változhat. Kérjük az utasokat, akiknek ma délutánra, vagy estére van repülőjegyük, hogy ne jöjjenek ki a repülőtérre, hanem lépjenek kapcsolatba a légitársasággal. A repülőtéren lévő utasokról a légitársaságok illetve a Budapest Airport gondoskodik.”

forrás: bud.hu

Legyél az első hozzászóló "Újra működik a Budapest Airport" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*