Ünnepel a Zeina Hotels

Több hotelt is működtet Budapesten Mazen Al Ramahi jordán üzletember, aki 2005-ben alapította szállodavállalatát: ennek hivatalosan megerősített brand neve 2020. február elején vált véglegessé Zeina Hotels-ként.

Az időben visszafelé haladva, öt évvel ezelőtt, 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit a 85 szobás, négycsillagos Prestige Hotel Budapest Superior, a főváros V. kerületében, a Vigyázó Ferenc utcában. Egy évtizeddel ezelőtt, 2010 júniusában, a főváros VII. kerületében, a Dohány utcában, a legendás Hungária Fürdő és a történelmi emlékű, egykori Continental Szálloda helyén nyílt meg a FIABCI Prix de excellence (nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj) elismerést kiérdemelt, 272 szobás, négycsillagos Continental Hotel Budapest Superior. Ez a ház többek között arról is híres, hogy étterme, az ARAZ, azon kevés szállodai vendéglátóhelyek egyike, amely népszerű a budapestiek körében is, s nem ritkán a szálloda vendégeinek sem könnyű szabad asztalt találni ebéd-, vagy vacsoraidőben. S ha nincs is kerek évfordulója, ugyancsak Budapest belvárosában, az V. kerületi Só utcában, 2006 augusztusában nyílt meg a Zeina Hotels első tagja, a 74 szobás Boutique Hotel Budapest.

A három szállodát sokan ismerik, azt azonban kevesen tudják, hogy a szállodacsoport, valamint a Continental Hotel Budapest Superior étterme a tulajdonos két kislánya után kapta a nevét. Előbbi viseli Zeina, utóbbi pedig Zara nevét – visszafelé olvasva, így lett ARAZ Étterem – az esetleges félreértések elkerülése végett. Ma már sokaknak cseng ismerősen a Zeina Hotels tulajdonosának, Mazen Al Ramahinak a neve. A jordán üzletember 2005-ben alapította meg szállodavállalatát, amelynek hivatalosan megerősített brand neve most, 2020. február elején vált véglegessé Zeina Hotels-ként. Ma be is mutatkozik a nagyközönség előtt a CheckINN Turisztikai Karrier Expo keretein belül.

„Hitvallásom, cégszlogenem, az „enjoy the hospitality” továbbra is kulcsszerepet játszik a filozófiánkban. Célom a minőségi, felső kategóriás szállodák értékteremtése a hazai turizmus piacán. A hangsúlyt a vendégigények maximális kielégítésére, illetve a szolgáltatási színvonal csúcsminőségének megteremtésére helyezzük 2020-ban” – nyilatkozta Mazen Al Ramahi.

A városi hotelek magyarországi piacán új trendet teremtő Boutique Hotel Budapest, a hagyományos vendégszeretetet és a XXI. század modern elvárásait egyaránt kielégítő Continental Hotel Budapest, valamint a klasszikus eleganciát a mai kor igényeivel ötvöző Prestige Hotel Budapest brand managere Géher Zoltán, aki egyúttal a Continental szállodaigazgatója is. A Prestige Hotel Budapest, valamint a Boutique Hotel Budapest irányítását, 2020. január elsejétől Vezekényi Péter vette át.

Az új cégnév közös tartalmat is jelent a három szállodának hiszen, 2020 januárjában megtörtént a házak központosítása értékesítés, szobafoglalás, marketing, humán és műszaki igazgatás területén. A tulajdonos célja, hogy professzionálisan menedzselt csapatmunkával és szigorú költséggazdálkodás betartásával tudjanak előrehaladni a minőség növelése felé.

A kettős születésnap 2020-ban az ünneplés és az átalakítások mellett sok érdekességet hoz a Zeina Hotels életébe.