Nem csak a bőröndöket, az utasokat is leméri a Finnair

Nem csak a bőröndöket, az utasokat is leméri a Finnair

Különös felmérést indított a Finnair: leméri az utasok súlyát is. Aggódni nem kell, nem lesz feláras a túlsúly, a pontosabb adatok, a biztonságosabb és olcsóbb üzemeltetés miatt készül a statisztika.

A Finnair szóvivője, Päivyt Tallqvist elmondta, hogy a legtöbb légitársaság az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) adatait használja referenciaként, amelyek szerint átlagosan a férfiak testsúlya 84.6 kg, a nőké 66.5 kg, a 12 év alatti gyerekeké 30.7 kg, a kézipoggyászoké pedig 6.1 kg – idézte az Independentet és a BBC-t az Index.

Ezt az adatsort frissítené most a Finnair, amely leszögezte: méréseik csupán egy statisztika elkészítésében játszanak szerepet. A részvétel fakultatív, és az eredményt egyedül a mérést végző alkalmazott látja az utason kívül. Eddig több mint 180-an vállalták a testsúlyuk és kézipoggyászuk lemérését, és a cég 2018-ban, több évszakban is folytatni fogja a mérést, hogy minél hitelesebb eredményt kapjanak. Az eredményeket a gépek takarékosabb üzemeltetésére, és a biztonságos repülés fejlesztésére fogják felhasználni.

Legyél az első hozzászóló "Nem csak a bőröndöket, az utasokat is leméri a Finnair" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*