Utazás kiállítás: főszerepben Egyiptom, de Szlovákia és Tunézia is kitett magéért

Két év kihagyás után ismét várja az érdeklődőket az Utazás kiállításra a Hungexpo H pavilonjában. Idén – ahogy arról már írtunk – a külföldi díszvendég Egyiptom, amely látványos standon igyekszik megmutatni ismert és kevésbé ismert arcait. A belföldi díszvendég Veszprém és Balatoni régió a fiatalokat is vonzó módon mutatja be a vidék szépségeit.

Ghada Shamir Shalaby Egyiptom turisztikai és régiségügyi miniszter helyettese a sajtótájékoztatón Egyiptom sokszínűségéről, gazdag kulturális örökségéről beszélt, és arról, hogy a búvárkodástól kezdve a hajózáson át hányféleképpen lehet élvezni a Vörös-tenger szépségeit.

Szlovákia is kitett magáért, képviselőjük Sona Jelinková elmondta, hogy még tart a téli kampány és várják szeretettel a síelés szerelmeseit. Tavaszváróként Csallóköz mutatkozott be, a Thermalpark igazgatója Somogyi Gábor Dunaszerdahely szépségeiről beszélt és arról, hogy új honlapjukról minden információt megkapnak a vidék iránt érdeklődők.

A tunéziai standon megtudtuk Ávrán Gabriellától, hogy enyhültek a szigorítások és várják szeretettel a magyar turistákat Tunéziában. Az utazási irodáktól a Kartago Tours és a Taurus Reisen képviselői biztatták a magyarokat, hogy keressék fel újra ezt az egzotikus országot.

Málta és Ciprus is bízik abban, hogy egyre több magyar turista választja úti célul őket ebben az évben.