Útikönyv: Gyógyfürdők és gyógyszállók Magyarországon

A Corvina Kiadó tematikus útikönyvsorozatának harmadik kötete az egyedülálló magyarországi vízkincsre települt gyógyfürdőket hozza közelebb az utazóhoz. A kiadvány használatát nagyban elősegíti, hogy mindjárt az elején tájékoztatást kap az olvasó a kötetben előforduló szakkifejezésekről és a különböző termálvizek összetételéről.

Az egyes országrészeken belül megismerkedhetünk a jelentősebb gyógyfürdőkkel és gyógyszállókkal, az egész ország területéről összesen 122-vel, azok történetével és szolgáltatásaival, valamint az adott környék látnivalóival is. Minden egyes létesítménynél szerepel az elérhetőség, a nyitva tartás, az egyes medencék és szolgáltatások felsorolása, a gyógyvíz összetétele és azoknak a betegségeknek a listája, amelyekre a vizet ajánlják.

A kötet végén további 110 fürdőt és hotel felsorolása is szerepel, amelyeket ugyan nem nyilvánítottak gyógyfürdővé, de magas oldott ásványianyag-tartalmú termálvízzel rendelkezik.

A kötetet annak a 98 határon túli gyógyfürdőnek és gyógyszállónak a listája zárja, amelyek az első világháború előtt létesültek, és még ma is működnek. Az útikönyvet 470 színes fotó teszi szemléletessé. A tájékozódást térkép és GPS-koordináták segítik.

A könyv angol nyelven is megjelenik.

Legyél az első hozzászóló "Útikönyv: Gyógyfürdők és gyógyszállók Magyarországon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*