Városünnep Siófokon

Fotó: siofok.hu

A városként idén 55 éves Siófokra nemcsak a hagyományos látnivalók, hanem a Városnap ünnepi eseményeihez kötődő programkavalkád miatt is érdemes ellátogatni november 30. és december 3. között.

Idén ünnepli várossá válásának 55. jubileumát Siófok, ahol Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti az évfordulós programsorozatot. Ehhez kapcsolódóan 2023. november 30. és december 3. között szervezi meg Siófok városa a négynapos Siófok55 Városnap esemény kavalkádot, ahol az adventi hangulattal teli estéket a helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company, valamint Szekeres Adrien adventi koncertjei koronázzák meg.

Fotó: siofok.hu

Siófok Fő tere adventi fényárba borul az esemény kezdetére, ahol modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új Betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül. A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez is illeszkedően több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is kihangsúlyozásra kerül, különböző művészeti és kulturális események – kiállítás megnyitó, Varga Imre100: 50 vers 50 grafika könyvbemutató, Balaton Táncegyesület néptánc előadás, Apáti50 jubileumi koncert – tolmácsolásában. További információ itt.

A hatvanéves Balaton Táncegyüttes, negyven éve elhunyt tanárukra, Együd Árpádra emlékezik műsorával. Az ötvenéves Apáti Dixieland Band Kossuth-díjjal kitüntetett tanítványai pedig jubileumi koncerten köszöntik meg az együttes vezetőtanárát. Az 55 éves jubileum emlékére ünnepélyes faültetés, óriástorta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta és időkapszula elhelyezés is színesíti a programot. A Víztorony és kiállítóterei, a Kálmán Imre Emlékház nyitvatartási időben ingyenesen látogatható a Városnapi hétvégén. December 2-án este animációs lézer show keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában.