Veszprémbe is érdemes elindulni

Veszprém lassan megnyitja kapuit, a turisztikai szolgáltatók, szálláshelyek, vendéglátóegységek megújult lendülettel hamarosan újra várják vendégeiket. 

Aki a koronavírus járvány szorításának enyhülését kihasználva a szabadba vágyik, mozgásra, aktivitásra, a természettel való kapcsolódásra, természetközeli élményekre, megtalálhatja Veszprémben a nyugodt, Balaton-közeli városban. Ahol a fenséges domborzat rejtekében kanyargó Séd patak, a kolostorok és kertek több, mint 3 kilométeres séta- és kerékpárútja garantálja az aktív kikapcsolódást a szokatlan helyzetben biztonságot nyújtva, ugyanakkor történelmi kalandozásra is buzdítva.

A város három- és négycsillagos szállodái kis méretűek, ami más körülmények között hátrányt jelentene, most azonban előny lehet az alacsony szobaszám a megfelelő távolságtartás, az alapos és körültekintő takarítás, és a higiéniai szabályok betartásának biztosíthatósága szempontjából. A vendégek nélküli időszakot maximálisan kihasználva, felújítási munkálatokba kezdtek a vonzóbb és színvonalasabb megjelenés, a minőségi és biztonságos szolgáltatások biztosítása érdekében.

Modern külsővel és dizájnváltással vár mindenkit a Veszprémi vár alatt található Gizella Hotel és Étterem. A 2020-as év a megújulás éve az Ezüsthíd Hotel és Étterem életében is, az elmúlt időszakban kapacitásbővítés történt. Veszprém leghangulatosabb részén, a Betekints völgyben álló Betekints Wellness és Konferencia Hotel is folytatja a korábban megkezdett felújításokat, hogy magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínálhassanak a betérő Vendégeknek.

A Veszprém belvárosának szívében található Oliva Étterem kívül-belül ráncfelvarráson esik át, hogy rövidesen teljesen megújulva fogadhassa a gasztronómia szerelmeseit, valamint elindult a Hotel Historia Malomkert webshopja is. Hamarosan megnyitja kapuit az egykori Frick malom jobb időket megélt épületében Veszprém első és egyetlen romkocsmája.

A Kabóca Bábszínház a veszprémi szülinapos gyermekeket köszönti fel születésnapjuk alkalmából személyes megjelenéssel. A Veszprémi Petőfi Színház számos alkalommal sokaknak adott erőt az otthontartó programjával, a „Maradj otthon, majd mi megyünk” programsorozattal. Az Idegenvezetők Veszprém is folyamatosan készül az újrakezdésre. Digitális interaktív sétára invitálják az érdeklődőket, emellett új veszprémi útikönyv kiadását is tervezik.

További részletek: https://veszpreminfo.hu/ record/veszprem-keszul- veszprem-ebredezik