Világpremier: itt az első teljesen elektromos VW SUV

Bemutatjuk az ID.4-et, amely digitális világpremierjét ünnepli. Ez a Volkswagen első teljesen elektromos meghajtású szabadidőautója, amely nulla helyi kibocsátást generál, és szén-dioxid-semleges egyensúlyban készül. A világ legnagyobb piaci szegmensében kerül bevezetésre, a kompakt SUV-kategóriában.

“Az ID.4 egy érzelemdús sokoldalú jármű, amely hatékony elektromos hajtásával, tágas helykínálatával, modern asszisztens rendszereivel és erőteljes dizájnjával sok ügyfelet fog lenyűgözni” – mondja Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója. „Ez a modell első globális elektromos autóként vezeti be a piacra moduláris elektromos hajtáskoncepció platformunkat, amelyet kifejezetten az elektromos mobilitáshoz fejlesztettek ki az egész világra. A Volkswagen így ismét megmutatja vezető szerepét az innováció, a technológia és a minőség terén egy nagy volumenű piacon. ”

Az ID.4 egy sokoldalú tehetség, amelyet sportosan, ugyanakkor könnyen és kényelmesen lehet vezetni. Az akkumulátor akár 77 kWh (nettó) energiát tárol el, és legfeljebb 520 km (WLTP) hatótávolságot tesz lehetővé. Az utastér alá van felszerelve, ami garantálja az alacsony súlypontot. A hátsó tengelynél elhelyezett elektromos meghajtómotor 150 kW (204 LE) teljesítményt termel – ez elegendő ahhoz, hogy 0-ról 100 km / h-ra 8,5 másodperc alatt gyorsuljon fel, és 160 km / h maximális sebességet érjen el az ID.4. A hátsókerék-hajtás erős tapadásának és 21 centiméteres hasmagasságának köszönhetően az E-SUV szelíd terepen is jól teljesít.

A 4,58 méter hosszú ID.4 a Volkswagen moduláris elektromos hajtáskoncepció (MEB) architektúráját használja. Teljesen új módon osztja meg az utasok és a technológia terét az utasok javára. A jármű belsejében rendelkezésre álló hely a következő kategóriába tartozó hagyományos SUV-ok szintjén van. A színek és az anyagok modernek, ugyanakkor otthonosak is. A hátsó üléstámla helyzetétől függően a csomagtér 543 és 1575 liter közötti űrtartalommal büszkélkedhet. Az ID.4 felszereltségi listája tartalmaz elektromos nyitású csomagtartóajtót, tetőkorlátot és vonóhorgot is.

Az E-SUV működési koncepciója nem függ a fizikai gomboktól és kapcsolóktól. Két kijelzőn alapul – az egyik átlósan akár 12 collos és érintési funkcióval, valamint a „Hello ID” természetes hangvezérléssel rendelkezik.

Az ID. modellekkel, a Volkswagen piacra dob egy komplett csomagot az elektromos autók kényelmes, összekapcsolt és fenntartható töltésére We Charge néven. Ez ideális megoldást kínál minden helyzetre – akár otthon, külső helyszinen tartózkodik, akár hosszú úton van. Az ID.4 egyenárammal kb. 30 perc alatt tölthető fel egy egyenáramú gyorstöltő állomáson, hogy a következő 320 km-t (WLTP szerint 125 kW-nál) megtegye.