Világpremiert jelentő intelligens poggyászkocsik a müncheni reptéren

A digitális vásárlási élménnyel gazdagodnak a müncheni reptér utasai azzal, hogy a légikikötőben megjelentek az első intelligens poggyászkocsik.

A müncheni repülőtér utasai igazi digitális élményt élvezhetnek az indulás előtti időszakban. A kézipoggyászkocsikon elhelyezett tablet segítségével az utasok manuálisan megadhatják a járat adatait, vagy beszkennelhetik a beszállókártyájukat. Ezután valós időben kapják meg a járatinformációkat és a kapcsolódó frissítéseket.

Az utasok emellett a kényelmes nézelődés, vásárlás lehetőségét megteremtve a tableten kiválaszthatják az indulási kapu melletti üzleteket és éttermeket is. Ezután egy integrált névjegyzékkel ellátott térkép segítségével az okospoggyászkocsi végigvezeti őket a terminálon, és közben a tartózkodási helyük alapján többféle ajánlatot is kapnak.

Az intelligens poggyászkocsik használata ingyenes, a 2. terminálon a biztonsági ellenőrzés után és a duty free előtt bérelhetők ki. Bevezetésük egy hat hónapos kísérleti projekt része a 2. terminálon, amit a dán fejlesztő céggel, az Intelligent Track Systems (ITS) céggel közösen végeznek. A müncheni repülőtéren az ITS interaktív kijelzőit a meglévő kézipoggyászkocsikra szerelték fel. Az ITS “click-on” megoldása pedig egyedülálló a világon.

Érsek M. Z.