Az Utazó magazin a teraszok megnyitása kapcsán kérdezte meg az érintetteket arról: miként készülnek és mire számítanak annak kapcsán, hogy végre ismét fogadhatnak vendégeket? Aki most válaszol: Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa.
– Mikor lesz a nyitás?
– A Kistücsök április 29-én, csütörtökön nyitja meg a felújított kerthelyiségét. Még nem tudjuk, hogy a kijárási korlátozások miként alakulnak addig, de ha nem lesz változás akkor 11 és 21 óra között leszünk nyitva, majd később visszatérünk a 11 és 23 óra közötti nyitvatartáshoz.
– Milyen higiéniai szabályokat lesznek érvényben?
– Azok, amiket már korábban is alkalmaztunk: nagy lesz a távolság az asztalok között, lesz több kézfertőtlenítő pont, érintésmentes étlap. És persze alaposan fertőtlenítjük az asztalokat a távozó vendégeket után. A kollégák be lesznek oltva amint csak lehet, és folyamatosan figyeljük és ellenőrizzük az egészségi állapotukat.
– A személyzet hány százaléka tud dolgozni?
– A komplett csapatunk rajtra kész, minden kollégánkat megtartottuk a hosszú leállás alatt is.
– Milyen lesz a választék a megszokotthoz képest?
– A választék a megszokott lesz.
– Hogy alakulnak majd az árak a tavalyi vagy az online tarifákhoz képest?
– A tavalyi árakhoz képest minimális emelést tudunk eszközölni, az alapanyagárak emelkedése miatt.
– Mekkora vendégseregre számítanak?
– Az érdeklődés már most hatalmas, rengeteg foglalás érkezik a nyitás utáni napokra.
émz