Vízi száguldás a Balaton felé

Megújult az Annagora Aquapark

Vízi csúszdázni sokfelé, sokféleképpen megadatik az embernek. De úgy, hogy száguldás közben a ragyogó napsütésben csillámló Balaton kék vizét látjuk, csak Balatonfüreden, az Annagora Aquaparkban lehet, amely az idei nyárra jelentősen megújult.

_WF08207(1)

Balatonfüred kétségkívül a magyar tenger legszebb települése, ahol a sétára csábító reformkori belváros és a hangulatos vízparti sétány mellett a Balaton-parttól 500 méterre található, Magyarország egyik legnagyobb hullámfürdőjével büszkélkedő Annagora Aquapark különleges vízi élményekkel teszi teljessé a nyári kikapcsolódást.

Külön jó hír, hogy a Balaton-part egyetlen élményfürdő- és csúszdapark-komplexuma az idén jelentős arculatváltáson esett át. Megújult az előcsarnok és az étterem, ahol a fiatalos, tiszta fehér szín jól kiemeli a légterében úszó, mintegy 1000 darabos, pasztellszínekben játszó halraj-dekorációt, a kávézó színes babzsákjait, a büfék vidám díszítését és az elegáns, de mégis könnyed tájékoztatótáblákat. A vízi birodalomban más újdonságok is várják a vendégeket, akik számára már az is különleges élmény, hogy a dombtetőre épített Annagorából csodaszép kilátás nyílik a Balaton kék vizére. A minden generációnak felüdülést kínáló létesítményben óriás- és gyermekcsúszdák, hullámfürdő, wellness- és élménymedencék szolgálják a kicsik és a nagyok felhőtlen kikapcsolódását.

_WF08144(1)

Az Aquapark csak az üdülőszezonban, nyár elejétől őszig tart nyitva, de a Balaton-parti nyaralást megkeserítő rossz időre is gondoltak azzal, hogy a szabadtéri létesítmények mellett fedett csúszdák és medencék is várják a vendégeket. Ha pedig ismét kisütött a nap, minden korosztály számára jöhetnek az önfeledt szabadtéri élmények.

_WF08140(1)

A legkisebbek igényeit tartották szem előtt, amikor az attraktív, szabadtéri játszótér melletti pancsoló jó része fölé árnyat adó napvitorlát feszítettek. A vitorlarendszer átnyúlik a gyerekmedence fölé is, így kánikulában a vízben is van hová „menekülni” a tűző napsugarak elől. A kisgyermekes szülők pedig, ha túl sok számukra a napsütés és a gyerekzsivaj, igénybe vehetik a baba-mama szoba szolgáltatásait.

_WF08274

Az Annagorában a kis- és a nagyobbacska gyerekek is mindig a figyelem központjában állnak. Nagy kiterjedésű élménymedence áll rendelkezésükre kalózhajóval, a vizet ezer sugárban spriccelő tűzoltóautóval, a vízköpő sárkányok mellett csendesen hömpölygő lassú folyóval, az egészen kicsik számára is biztonsággal használható gyermekpancsolóval, illetve az országban elsőként kialakított gyermek-hullámmedencével.

_WF08181(1)

A park fejlesztésekor természetesen a fiatalokra és a felnőttekre is gondoltak. A gyerekjátszótér sarkában a ma oly divatos street workout, vagyis felnőtt-tornapálya várja azokat, akik a vízi élmények mellett másfajta mozgásra is vágynak. A kalandkeresők a vízen járást is kipróbálhatják, amihez még csodálatos képesség sem kell: elég, ha a hatalmas, felfújható Big Ballba lépve, az óriáslabda belsejében ügyesen egyensúlyozva haladnak a medence vizén._WF08179Természetesen a fő attrakciót továbbra is az Aquapark csúszdái és medencéi kínálják. A 12 különleges kialakítású óriáscsúszda – a Hagyma, a Forgószél, az Őrült folyó I–II, az Anakonda I–II–III, a Verseny (családi) csúszda, a Kamikaze I–II és a Turbó I–II – egyike-másika az extremitás határát súrolja, de vannak olyanok is, amelyek minden korosztály számára biztonsággal használhatók. A legkisebbek, akik még nem tudnak úszni, a gyermekvilág 4 csúszdáját élvezhetik.

_WF08226(1)

Az Annagora Aquapark teljes csúszdarendszerének hossza közel 800 méter. A medencék vízfelülete csaknem 2500 négyzetméter. A csúszdafogadó medencék mellett az óriási hullámmedence, a gyermekmedencék, a külső-belső wellness- és az élménymedence biztosítják az önfeledt nyári kikapcsolódást. Ehhez a park változatos vendéglátóhely-kínálata is hozzájárul: az étterem, pizzéria, fagyizó, koktélbár, szabadtéri grillterasz, hamburgeres mellett még kürtőskalácssütő is helyet kapott.

Akik a felfrissülés mellett a testi megújulásra is gondolnak, a wellness-szolgáltatások, valamint a szauna- és masszázsvariációk széles skálájából választhatnak. Az igazi különlegességre vágyók pedig a legnagyobb kánikulában, külön meghirdetett időpontokban, a romantikus éjszakai csúszdázást és hullámfürdőzést is kiélvezhetik a csillagfényes ég alatt, körbevéve az éjszakai Balaton-part fényeivel.

CRW_0849-01

Így azután a Balaton-parti vízi paradicsomban mindenki megtalálja a számára kedves elfoglaltságot: a nagyobbak a kellemes fürdőzés és a vidám csúszdázás élményét az extrém megoldásokat sem nélkülöző csúszdákon, a családi nyaralást élvező gyerekek pedig a vidám úszkálás élményét és a boldog emlékekké váló közös együttlétet a szüleikkel.

é-z.

Legyél az első hozzászóló "Vízi száguldás a Balaton felé" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*