Vonattal egyszerűbben a Google Térképen

Viszonylatjelzések és színjelzések segítik azokat, akik Google Maps-szel tervezik vasúti utazásaikat.

Miután a teljes magyar vasúti menetrend felkerült a Google Térképre, most már a MÁV, a MÁV-START és a GYSEV számos járata, köztük az elővárosi vonatok adatai is felkerültek a Google Maps-re. Az S betűvel jelzett személyvonatok világoskék, a G jelű, gyorsított személyvonatok világoszöld, a Z jelű, zónázó vonatok okkersárga, az X jelű, expresszvonatok fehérrel színnel jelennek meg a rendszerben.

Az útvonaltervezés egyszerű: meg kell nyitni az alkalmazást, utána rákattintani a képernyő jobb alsó sarkában látható kék nyílra, így rögtön megnyílik az útvonaltervező felület, ahol meg lehet adni a kiindulási pontot és az úti célt, majd a vonat ikonra kattintva, megjelennek a lehetséges utazási alternatívák, amelyek az időpont megadásával válnak teljessé.

A MÁV-START emellett díjmentesen elérhetővé tette menetrendi adatbázisát a www.mavcsoport.hu  weboldalon, ahol minden éjszaka frissülnek az adatok. A nyílt platformon és adatbázisban, regisztráció után, bárki számára megnyílt a lehetőség jobbnál jobb alkalmazások fejlesztésére.

Legyél az első hozzászóló "Vonattal egyszerűbben a Google Térképen" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*