Youth Career Initiative Program: három diák már a Marriottban dolgozik

A Youth Carrier Initiative, (YCI) a walesi herceg által alapított International Business Leaders Fórum egyik programja. A szervezet a világ vezető üzletembereivel a fenntartható fejlődésre fókuszál. Célja, hogy egy 24 hetes oktatási program keretén belül a hátrányos helyzetű fiataloknak a munka világában történő elhelyezkedését támogassa, növelve ezzel a foglalkoztathatóságuk esélyét. A YCI programján belül évente 11 országban, kb.53 szálloda 420 fiatalt karol fel.

A Budapest Marriott Hotel és a Courtyard by Marriott Budapest City Center 2014 áprilisában csatlakozott a kezdeményezéshez, lehetőséget kínálva ezzel a fiataloknak Magyarországon is.
A diákok toborzásában, kiválasztásában a helyi non-profit szervezet, ETTF (Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlesztéséért) nyújtott segítséget, aki saját képzésével is támogatta a fiatalok felkészülését.

A négy diák a program 60 százalékát, tizenöt–húsz különböző szállodai részlegen tölthette el a Budapest Marriott Hotel és a Courtyard by Marriott City Center szállodákon belül. A 40 százalékát pedig a tantermi képzés tette ki – mint például karrier-tanácsadás, coaching, a szállodai részlegek szerepének fontossága a szálloda működésében, angol nyelvoktatás –
mely során a szálloda dolgozói önkéntes tanárokká és mentorokká válták.

A program zárásaként három diáknak a Budapest Marriott Hotel nyújt karrierlehetőséget a jövőben. Mindezt 2014. október 9-én jelentették be, ünnepélyes díjátadó kertén a Marriott Hotelben.
Gergő Gergő, örömmel csatlakozott a Room Service csapathoz, Szabó Barbara az Executive Lounge-ban lesz a vendégek segítségére és Czigler Gabriella, a Millennium Court, Marriott Executive Apartment szállodánk Senior Housekeeping pozícióját látja majd el.

Az ünnepségre számos ötcsillagos szálloda képviselői is meghívást kapott, azzal a céllal, hogy ők is részesei legyenek az örömteli bejelentésnek, valamint hogy közös összefogással minél több hátrányos helyzetű fiatalnak lehessen segíteni a jövőben.

Legyél az első hozzászóló "Youth Career Initiative Program: három diák már a Marriottban dolgozik" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*