Zöld Flamenco – Flamenco Feeling

 A Flamenco 2012 óta működik együtt a világ leghitelesebb márkájával, a hétmillió ember által támogatott környezetvédő szervezettel, a WWF-fel, és alakította ki a Zöld Szoba – Zöld Csomag programot. A WWF Magyarország segítségével 10 ún. Zöld Szobát rendezett be, vagyis perlátorokat (szűkítőket) építettek be a vízcsapokba, energiatakarékos izzókat használnak, jobb hőszigetelést alkalmaznak (már 2005 óta), „szobaőr” szabályozza az energiaellátást, napi fogyasztásmonitorozást végeznek a túlfogyasztás elkerülésére. A szobákban szelektív szeméttartályokat helyeznek el, végül a vendéget levél várja, amelyben kérik hozzájárulását a környezetbarát működéshez. A zöld üzemeltetési rendhez hozzá tartozik, hogy csak három éjszaka után húznak ágyat, a villany és a légkondicionálás kikapcsolása, a falakra természet- és állatfotókat helyeznek el, az egész szállodában újratelepített erdők fáiból készült papírt használnak, és szükség esetén a papír mindkét oldalára nyomtatnak.

A Zöld Csomag: a 10 Zöld Szobához 2 éjszakai szállással jár a svédasztalos zöld reggeli, díjtalan fitnesz- és uszodahasználat, ingyenes kerékpár, internet elérés a szálloda közösségi tereiben. A Zöld Csomag árát nem hárítják a vendégre, viszont a szobaár 5%-ával támogatják a WWF-et. Vendégeik részt vesznek a Danubius sorsoláson, amelyen WWF örökbefogadói csomagot nyernek. A zöld reggeli azt jelenti, hogy ökogazdaságból származó szezonális ételeket, gyümölcsöket kínálnak, a beszerzést kis távolságból bonyolítják, ősi hagyományokon alapuló recepteket használnak, őshonos magyar állatfajtákat dolgoznak fel. Mindezekre vigyáz Magyar Éva front office manager, Varga Szilvia étteremvezető és Kassai Mónika PR manager, a WWF Magyarország részéről pedig Molnár-Baji Éva. A Danubius háziasszonya a bájos Weisz Fanni. A Flamenco egész csapata tudja, milyen fontos az összefogás, hogy példát mutassanak a turizmus szereplőinek.

Legyél az első hozzászóló "Zöld Flamenco – Flamenco Feeling" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*