Széll Tamás és csapata megnyerte a Bocuse d’Or szakácsolimpia európai döntőjét

Fotó forrása: 24.hu

Óriási ováció közepette jelentették be a nagyközönség előtt, hogy Magyarország nyerte meg a Bocuse d’Or szakácsolimpia európai döntőjét. Széll Tamás szinte szóhoz sem tudott jutni a meghatottságtól az eredmény kihirdetésekor, ellenben a tömeg: „Szép volt fiúk!” rendületlen skandálta.

Fotó forrása: Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Fotó forrása: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldala

A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat mögött második helyen végzett Christopher William Davidsen séf norvég csapata, és harmadik lett az Alexander Sjögren séf vezette svéd csapat.

Széll Tamás táljai kiemelkedően szépre sikerültek a verseny döntőjében, a hal tál is és a hús tál igazi mesterműként került a szakmai zsűri elé.

A szakácsolimpia döntőjének minden alapanyaga magyar volt, ami Széll Tamásnak kedvezett, hiszen a tengeri halhoz szokott skandináv versenyzőknek idegen volt a zsírosabb kecsege. Szintén magyar volt a szarvasborjú, Széll Tamás egyben hagyta a szarvas combját, amitől az egész nagyon látványos lett. A tálat izgalmassá tette a közepén gomolygó füst.

Fotó forrása: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldala

Fotó forrása: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldala

“Most nagyon jól érezzük magunkat! Érdemes élni, érdemes dolgozni, érdemes küzdeni! Mindenkinek ezt ajánlom, csináljátok, megéri!” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Széll Tamás az MTI kérdésére elmondta: egyelőre nehéz megjósolni, hogy milyen esélyekkel indul a Bocuse d’Or 2017. januári lyoni világdöntőjében, de a nagy ellenfelek várhatóan a skandinávok lesznek.

Legyél az első hozzászóló "Széll Tamás és csapata megnyerte a Bocuse d’Or szakácsolimpia európai döntőjét" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*