Trendfigyelésen a Szamos Marcipán

1647 kiállító és közel 38 ezer érdeklődő vett részt idén az édességipar nagy találkozóján, az 1971 óta megrendezett ISM-en, Kölnben. Az eseményen a Szamos is bemutatta újdonságait, egyúttal összegyűjtötték a szakmai tapasztalatokat. Egyre fontosabb elvárás a gyártókkal szemben az egészségtudatosság, hódítanak a praktikus kiszerelések, a csokoládé mellett pedig népszerű összetevők a gabonafélék és különböző gyümölcsök.

73 ország kiállítói jelentek meg idén az 1922-ben alapított Koelnmesse összesen 110 ezer négyzetméternyi területén, hogy az ISM édesipari szakkiállításon bemutassák termékeiket. Kakaó, csokoládé, csokoládés termékek, kekszek, snackek, cukrászati termékek, jégkrémek mind-mind megtalálhatóak a kiállítás szortimentjében.

A Szamos Marcipán immár egy évtizede rendszeresen figyelemmel kíséri a szakma alakulását a kölni kiállításon való részvétellel, partnerkapcsolatain keresztül. Idén azonban saját standdal volt jelen az ISM-en. A cél elsősorban a megújult termékpaletta és az egyedi fejlesztések tesztelése volt, valamint a lehetséges stratégiai partnerek érdeklődésének feltárása. Jutott ugyanakkor idő, az iparági trendek feltérképezésére is, melyről Kelényi Kolos a Szamos Marcipán Kft. kereskedelmi és stratégiai igazgatója számolt be.

A Szamos standján nyarat idéző dekorációval, trendi retro lakókocsikkal teremtettek kellemes hangulatot 

A Szamos standján nyarat idéző dekorációval, trendi retro lakókocsikkal teremtettek kellemes hangulatot

Fókusz a csomagoláson

„A minőség mindig divatos, és reméljük nem is megy ki a divatból soha” – foglalta össze az alapanyagkínálattal kapcsolatos tapasztalatait Kelényi Kolos. „Ugyanakkor a gyártók figyelme az idei kiállításon szerzett tapasztalataink szerint a csomagolás irányába mozdult el. Több kreativitást láthattunk csomagolásban és kiszerelésben, mint termékfejlesztésben.” A csomagolás esetében a látvány és a fogyasztók figyelmének felkeltése mellett gazdálkodási és környezetvédelmi szempontok is szerepet játszanak. Cél, hogy újrahasznosított, vagy kisebb környezeti terhelésű anyagokkal dolgozzanak a gyártók, ugyanakkor ne kelljen kompromisszumot kötni a külcsín kárára. A beltartalom minőségét extrém fizikai körülmény mellett is garantáló, flexibilisen változtatható volumenű, ugyanakkor ízléses kínálatra képes megoldásoké a jövő.

 

 

Legyél az első hozzászóló "Trendfigyelésen a Szamos Marcipán" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*