Több volt az utas, mégsem zárt jó évet az Air France-KLM csoport

Több volt az utas, mégsem zárt jó évet az Air France-KLMForrás: KLM

Veszteséggel zárta 2017-et az Air France-KLM légitársasági csoport. Az ok: a konszern új nyugdíj-megállapodást kötött a holland hajózó személyzettel.

A csoport eredménykimutatása szerint az Air France-szal, a KLM-mel, a francia regionális HOP! légitársasággal, valamint a diszkont Transaviával 98,7 millióan utaztak, 5,6 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A csoport összes árbevétele 3,8 százalékkal 25,8 milliárd euróra javult, miközben a költségek 9 százalékkal 22 milliárd euróra nőttek.

Üzemi szinten 1,4 milliárd eurós nyereség mutatkozott, ez 42 százalékkal jobb, mint 2016-ban. Az Air France és a HOP! 588, a KLM és a Transavia 910 millió euró nyereséget termelt üzemi szinten. Az új nyugdíj-megállapodás viszont 1,4 milliárd eurós plusz kiadást jelentett, ezért a 2016-os 792 millió eurós adózott nyereség után tavaly 275 millió eurós adózás utáni veszteséget könyveltek el.

Erre az évre a francia-holland csoport az első fél évben a tavalyihoz képest növekvő árbevételre, és az egységköltségek 1-1,5 százalékos csökkenésére számít.

Legyél az első hozzászóló "Több volt az utas, mégsem zárt jó évet az Air France-KLM csoport" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*