10 tipp a Dominikai Köztársaság északi partjának felfedezésére

Kolumbusz Kristóf valószínűleg első ránézésre érezhette, hogy egy csodára bukkant, amikor a Hispaniola sziget északi részét megpillantotta a hajójáról 1492-ben. Ez a térség valóban meseszép: Puerto Platan települése egyesíti a tenger, a hegyek, a völgyek és folyók szépségét, míg a Samaná-félszigeten a természet és az ökoturizmus kedvelői érezhetik kiválóan magukat. Az érintetlen, csodás partok várják, hogy felfedezzék őket a látogatók.

A festői partok

A Samaná-félsziget a Dominikai Köztársaság északi partvonalán található. Számos érintetlen partszakasz otthona.  Playa Frontón egy 90 méter magas szikla lábánál fekszik, ami egy kisebb csónakázással vagy egy hosszabb túrával érhető el.

Kedvelt sziklamászó és sznorkell terület a türkizkék, kristálytiszta tengervize miatt. Itt forgatták a “Survivor” filmsorozatot is, ami nem meglepő, hiszen lenyűgöző a titokzatos barlangokkal szabdalt tengerparti tája.

A Samaná keleti részén, Las Galerashoz közel található a Playa Rincón, amely még Playa Bonitánál is vadregényesebb. Érdemes a partok éttermeit is kipróbálni, melyek kínálatában bőséggel találhatunk a grillezett homártól a tengeri halakon át a garnélarákokig finom fogásokat.

10 tipp az északi part felfedezésére

  1. Cayo Levantado

Üljünk vizitaxiba, és látogassunk el Cayo Levantado szigetére, amely mindössze 5 kilométernyire fekszik a partoktól.

Ragyogó fehér homokos partokkal és smaragdzöld vízzel büszkélkedhet. Töltsünk el egy kellemes napot úszással, napfürdőzéssel, ami mellett kajakozhatunk vagy evező-boardingozhatunk is.

Több helyen árulnak helyi rumból készült koktélokat, amit érdemes megkóstolni. Ehetünk homárt, szívhatunk finom szivarokat, vagy emlékbe vásárolhatunk akár művészeti tárgyakat is. A rengeteg élménylehetőséget figyelembe véve, célszerű legalább egy éjszakára megpihenni egy partmenti luxus hotelben.

  1. El Limón vízesés

Az El Limón vízesés az egyik legszebb természeti látványosság, amihez 2,5 km-es utazással lehet lóháton vagy gyalogosan egy buja erdős terepen keresztül eljutni, s közben megcsodálhatjuk a terület gazdag állat- és növényvilágát.

A helyi lakosok és az utazók gyakran fürdenek a vízesés természetes uszodájában, annak ellenére is, hogy gyakran jócskán lehűl a vize.

  1. Los Haitises Nemzeti Park

A Dominikai Köztársaság híres parkja, a Los Haitises Nemzeti Park is mágnesként vonzza a látogatókat.

Akik hajóval érkeznek ide, távolabbról is megcsodálhatják a lenyűgöző sziklaalakzatokat.

Az öböl mentén kiterjedt mangrove erdők is találhatók, valamint néhány rejtett barlang is felfedezésre vár.

  1. Hosszúszárnyú bálnák

Minden évben mintegy 2500 hosszúszárnyú bálna látogat a Samaná-öbölbe.

Lenyűgöző program bálnalesen látni ezeket az óriási állatokat.

A bálnák itt párosodnak és a kicsinyeiket is ide jönnek a világra hozni.

  1. Puerto Plata viktoriánus helyszínei

Körülbelül 3 órányira nyugatra fekszik Samanától Puerto Plata városa, ahol a Karib-térség 19. századi viktoriánus stílusú házainak legnagyobb gyűjteménye található, valamint az első gyarmati idők erődjei közül a Fortaleza San Felipe 1577-ből és egy borostyán múzeum is.

  1. Isabel de Torres

Itt látható a Karib-térség egyetlen felvonója, amivel az Isabel de Torres hegyre juthatunk fel, ahol a Megváltó Krisztus óriási szobra található.

A szobor a tartomány egyik legendás nevezetessége, mely 793 méterrel áll a Puerto Plata felett.

  1. Kóstoljon helyi termékeket

Kihagyhatatlan program a helyi kakaó- és kávéültetvények meglátogatása. A Brugal Ron gyár is érdekes látnivalókat kínál, ugyanis itt hagyományosan gyártott rumot készül, és a kóstolás mellett kedvező áron vásárolhatunk prémium minőségű rumot.

  1. A windszörftől a sznorkellezésig

Az Atlanti-óceán tökéletes lehetőséget biztosít vízi kalandok számára. A Playa Dorada azoknak a turistáknak remek hely, akik stílusos pihenésre vágynak, aktív vízi tevékenységekkel gazdagítva.  A Sosúa gyönyörű strandokkal és gazdag víz alatti területekkel büszkélkedhet. A közelben található Cabarete, amely egy világhírű szörfözési és kiteboardozási központ, a Cayo Arena sziget pedig nagyszerű hely a búvárkodáshoz.

Az Ocean World tengeri parkban találkozhatunk delfinekkel, oroszlánfókákkal, cápákkal, stingrákkal és több ezer trópusi madárral.

  1. Damajagua 27 vízesése

Puerto Plata csúcs attrakciója a 27 vízesés Damajugua-n.

Itt egész napos hegymászás során sűrű erdőkön át hidakon átkelve élvezhetjük a csodás természetet, mielőtt elérnék a sziklás hegytetőt, ahol vízesések medencéibe ugrálhatunk vagy csúszdázhatunk.

www.GoDominicanRepublic.com