17 milliárd forintos fejlesztés a Dagály fürdőben

Az MTI tudósítása szerint a főpolgármester-helyettes 2014. szeptember 17-i tájékoztatóján elmondta, hogy a fejlesztésnek két nagy külön része és üteme lesz: az egyik a 2021-es úszó- és vízilabda-világbajnoksághoz szükséges létesítmények létrehozása, mely körülbelül 14 milliárd forintos projekt, a másik pedig magának a Dagály fürdőnek a fejlesztése mintegy 3,5 milliárd forint értékben. A Dagály fürdő fejlesztését az önkormányzat, az úszópalota létesítését a kormány finanszírozza.

A tervek szerint létrehoznak egy vagy több belső, fedett gyógyvizes medencét, valamint egy „gyermekparadicsomot”, amely a családok együtt pihenését szolgálja. A fürdő területén az ország egyik kiemelkedő sportközpontja és fürdőközpontja fog létrejönni – emelte ki.

Mikó László építészmérnök ezután részletesen ismertette a Dagály fürdő átépítésének koncepciótervét. Elmondta, hogy a fejlesztésnek három célja van. Egyrészt idejétmúltak és elhasználódtak a fürdő épületei, másrészt szeretnék bővíteni a szolgáltatások körét, különösen a téli, zárt terű szolgáltatásokat. Másrészt az úszópalota felépítése területben, épületállományban bizonyos veszteségeket okoz a fürdőnek, amelyet pótolni kell.
Tájékoztatása szerint felépítenek a többi között egy új medencecsarnokot, egy multifunkcionális épületet, egy nyári bejáratot és egy csúszda tornyot. Kiemelte, hogy a meglévő kültéri medencéknek körülbelül a kétharmadát fedetté teszik. A felújítás során elbontják a pavilonbüféket, a vetkőző kabinokat, az étterem épületét és a gazdasági épületet.

A munkálatokat 2015 szeptemberében kezdik, és húsz hónapra becsülik a kivitelezési időt.

Legyél az első hozzászóló "17 milliárd forintos fejlesztés a Dagály fürdőben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*