A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 éttermet és 510 bor tesztjét ismerteti, továbbá 171 borászatot és 234 szállodát véleményez. A kiadványban első alkalommal találhatják meg az olvasók a Budapest extrát, mely a street food-dal, alternatív vendéglátással, kávézókkal, cukrászdákkal és sörözőkkel kapcsolatos opciókat sorol fel.
A kalauz szintén első alkalommal említi a hazai kézműves söröket.
A 2016-os díjazottak:
A 2016-os év étterme: Alabárdos (tulajdonos: Andrusch Péter)
Az év borászata: Heimann Családi Birtok
Az év konyhafőnöke 2016-ban: Lőrincz György (Babel)
Az év étteremtulajdonosa 2016: Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile)
Az év felfedezettje: St. Andrea Wine & Gourmet Bar
Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub
A vidék étterme 2016: Anyukám mondta (Encs)
Alternatív vendéglátás 2016: Séf utcája és a Buja disznó(k)
Legyél az első hozzászóló "2016 étterme" című cikkhez