2017-től egész éven át várja látogatóit a Palatinus Strand

A projekt elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. A tervek között szerepel egy alagsori wellness és fitness részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek (öltöző-, mosdó-, és személyzeti területek) kiépítésével. Az épület egészét akadálymentessé alakítják. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restaurálják, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át. Az épület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítjákk fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait.

Az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind közvetlen környezete, hogy a nyári szezon kiemelt időszakaiban is maradéktalanul ki tudja szolgálni vendégeinket. Ezen a területen is terveznek funkcióbővítést, hiszen a tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, így rosszidő esetén is tudnak programokat biztosítani a gyerekek részére.

A termálmedence fölé lefedést terveznek, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad. További jelentős munkarész lesz a nagymedence körüli lábmosó átfogó rekonstrukciója.

A beruházás értéke nettó 2,199 milliárd Ft. A fürdő a 2016-os nyári szezonban változatlanul nyitva tart, a megújult fürdő átadása 2017. második negyedévében várható.
 

Legyél az első hozzászóló "2017-től egész éven át várja látogatóit a Palatinus Strand" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*