22 órát töltöttek egy fán, a krokodiltól megrémült turisták

 A négy, 30-as éveikben járó építőmunkás rákhalászatra indult az ausztráliai Northern Territoryba, mikor ón csónakjuk egyszercsak felborult a mocsárban. Miután képtelen voltak visszafordítani, úszni kezdtek a mangrove fákkal vastagon benőtt lápban, ám szerencsétlenségükre nem messze tőlük egy hatalmas krokodil éppen prédára várt.

Ijedtükben a közelben lévő legmagasabb fához úsztak, melyre felmásztak mindnyájan. Kénytelenek voltak összesen 22 órát itt tölteni, beleértve egy álmatlan éjszakát is, melyet az ágakba kapaszkodva töltöttek.

Az egyik férfi, mikor megmentették őket, fekete sárral a arcán csak ennyit tudott mondani: „egy szörnyű éjszaka volt, még sosem féltünk ennyire”.


A Northern Territory egyik mocsara – fotó: prhoward.smugmug.com

Egy darwini krokodilszakértő szerint, ha lett volna náluk fáklya, vagy bármilyen világító eszköz az éjszaka folyamán, amivel fényt csinálhattak volna, akkor szinte kétség sem fér hozzá, hogy több visszatükröződő vörös szempárt is láthattak volna a víz felszínén, mely csak arra várt, hogy a vízbe merészkedjenek. Ráadásul az itteni sósvízi krokodilok már több ember halálát is okozták –hiába a sorozatos figyelmeztetések a terület elkerülésére –, ezért jogosan is aggatták rájuk az „emberevő” jelzőt.

Miután saját szemükkel látták a krokodilt, a fán ülve megállapodtak, hogy akármennyire is kényelmetlen, az éjszakát mindenképpen ott töltik.

Másnap, mikor a dagály visszahúzódott, döntöttek úgy, hogy lemásznak az eddig biztonságot nyújtó ágak közül és visszaúsznak a felborult csónakhoz, hogy le tudják adni a vészjelzést. Mikor az Ausztrál Tengerbiztonsági Hatóság vette a jelzésüket, azonnal riasztotta a rendőrséget, és kiküldött egy helikoptert, hogy mentse ki a négy férfit.

A helikopter, csörlők segítségével emelte ki a mocsárból mindegyikőjüket. Testüket fekete iszap borította, azonban a moszkitó és homoki légy csípéseken, illetve a dehidratáltságon és alváshiányon kívül nem volt semmi komolyabb sérülésük.

A helyi rendőrség elmondása szerint, nem sokáig élték volna túl a mocsárban, ezért is szerencsés döntés volt a vészjelzés elküldése.

A túlélők megfogadták, hogy jó ideig nem mennek újra rákhalászatra, azonban hozzátették, hogy a csónakért vissza kell menniük, de remélik, hogy ezúttal nem borulnak fel.

forrás: eturbonews.com

Legyél az első hozzászóló "22 órát töltöttek egy fán, a krokodiltól megrémült turisták" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*