Luxus óceánjárók: Ausztrália drágaköve

Mivel az óceánjárók kapcsán szinte mindig az Európában is ismert nagy társaságok hajói kerülnek reflektorfénybe, lássuk, milyen is az ausztrál P&O egyik ékessége. A Carnival Cruise hajótársaság sokmillió dolláros felújításának köszönhetően teljesen új arculatot és dizájnt kapott a Pacific Jewel. A külső megújítása mellett nagy hangsúlyt helyeztek a szolgáltatások bővítésére is, így került a P&O kínálatába a Salt Grill étterem is Luke Mangan sztárséf irányításával. Ugyancsak e hajón jelent meg először Ausztráliában egy olyan hatalmas fürdőkomplexum, mint a HealthSpaFitness, a csokoládékávézó és a cirkuszi- zenei előadásoknak otthont adó nagyszínpad is. 2013 augusztusában újabb felújításokon esett át a Pacific Jewel, leginkább a kabinokat és a szórakoztató egységeket újították fel területén, ezzel is még korszerűbb és kényelmesebb utazást kínálva utasainak.

Mivel évszaktól függően a Pacific Jewel mindig Ausztrália más pontjára indul útnak (Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide és Perth – New South Wales, Queensland Victoria, Dél-Ausztrália és Nyugat-Ausztrália), minden korosztály megtalálja magának a megfelelő úti célt. Szezontól függően a hajón megfordulnak családok, fiatal párok, idősebbek, de még tizenévesek csoportjai is, köszönhetően a széleskörű szolgáltatásoknak, melyeket a hajó egész évben nyújt. A szabad programnak és az állandó nyári melegnek köszönhetően nap közben az utasok jelentős része nem öltözik túl: egy fürdőruha és egy törölköző a dress code. Délutánonként viszont a szórakoztató programok, előadások és vacsorák idejére mindenki koktélruhát, kisestélyit és öltönyt, nyakkendőt visel, egészen a késő esti órákig.

Mivel Ausztráliában nem kötelező gyakorlat a borravaló, az árak is ennek megfelelően alakultak az évek során a P&O hajóinak fedélzetén. Nem kötelező borravalót adni, az utasok nagy része viszont elégedettségüket kifejezve szereti megjutalmazni a rendkívül kedves és segítőkész személyzetet.

Végezetül érdemes megismerkednünk meg a hajó történelmével. A Pacific Jewel a P&O Australia hajómárka hetedik hajója, melyet eredetileg Sitmar rendelte Princess flottájába. Az 1990-ben először még Crown Princess néven indult hajó csaknem tizenkét évig szolgált a flottában, majd 2002-től 2004-ig az A’Rosa Blu, később pedig 2007-ig az AIDAblu tagja volt, csak ezután került a Carnival Cruise-hoz, ahol két évig Ocean Village Two néven működött. A hajótársaság Ocean Village megszüntetése után került végül a P&O-hoz, ahol 2009-ben debütált, és azóta is töretlen sikerrel hajózik az ausztrál partok körül. A tizenegy emeletes hajó kétezer utas befogadására képes.

Derecskey Veronika

Legyél az első hozzászóló "Luxus óceánjárók: Ausztrália drágaköve" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*