2200 nevezés a világ 114 országából: indul a 6. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

A Gödöllői Királyi Kastély ad otthont szeptember 11-13. között a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválnak (korábbi nevén Nemzetközi Természetfilm Fesztivál). Az idei év kiemelt programja a Fesztiválhoz csatlakozó Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvény.

“Hat év alatt a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőrendezvényei – a Trash Art Magyarország hulladékból készült szobrok versenye, a Köztünk élnek amatőr filmes pályázat, az Ember és Természet diák fotópályázat, a Jam for Nature zenei program, valamint a Természet- és Környezetvédelmi Vásár – egyre népszerűbbekké és nagyobbakká váltak, egy Kárpát-medence szerte ismert programcsokorrá. Mivel szinte minden művészeti ág megjelenik, ezért úgy döntöttünk, hogy egy átfogóbb név alatt folytatjuk a megkezdett munkát. Ez lett a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál.” – írták közleményükben a szervezők.

A Fesztivál középpontjában továbbra is a természetfilmek állnak. Idén a 6. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra csaknem 2200 nevezés érkezett a világ 114 országából. Nagy eredmény, hogy a filmek magas száma nem ment a minőség rovására. Az alkotások – melyeket a közönség 6 vetítési helyszínen
ingyenesen tekinthet meg – 80 százaléka premier film. 2020-ban csatlakozik a Fesztiválhoz a Nemzeti Parkok Hete eseménysorozat, melynek nyitórendezvényén Magyarország 10 nemzeti parkja mutatja be tevékenységét, aktív turisztikai kínálatát a látogatóknak.

Programkínálat a teljesség igénye nélkül:

  • Vetítések Gödöllő városának Főterén, a Fesztivált megelőző egy hétben.
  • Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye.
  • Trash Art Magyarország szoborpark.
  • Varázslatos Magyarország, valamint Ember és Természet fotókiállítás augusztus 20-tól szeptember 20-ig Gödöllőn.
  • ZöldForgó Élménynap: játszóház, kiállítás és interaktív Alma Együttes koncert szeptember 11-én.
  • Közösségi trash art szobor építése. Egy hatalmas Süsü, a sárkány épül Csukás István előtt tisztelegve.
  • Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok az art mozikban és a nemzeti parkok látogatóközpontjaiban.
  • „Lépj be a Természetbe!”: 7 részes ismeretterjesztő műsor indítása a Fesztivállal egy időben a városi és regionális TV csatornák bevonásával.
  • Organikus szoborpark létrehozása a Gödöllői Arborétumban (a Fesztivál ideje alatt 4 szobor készül el) ezzel egy új helyszín és egy állandó kiállítási tér jön létre.

További részletek itt.