Izgalmas programok a hosszú hétvégére

Már csak két napot kell aludni és kezdetét veszi az oly sokunk által várt hosszú hétvége. Nézzük milyen programokkal kapcsolódhatnak ki ezen négy nap során!

20. Csabai Kolbászfesztivál

Október 28. és 31. között rendezik meg a Kolbászfesztivált, az ősz legnagyobb békéscsabai rendezvényét. A jubileumi 20. évben sok izgalmas programmal készültek a szervezők. A kolbászgyúrás és a disznóvágás hagyományainak megőrzése mellett, számos hazai előadó gondoskodik a jó hangulatról és a szórakozásról.

A hagyományos kolbászgyúrás idén sem maradhat el, a pénteki napon rendezik meg az ifjúsági csapatok versenyét, ahol 250 csoport ingyen vesz részt, a felnőtt kategóriára a szombati napon kerül sor, 750 csapat nevezésével. Este pedig igazi fesztivál hangulat várja a vendégeket, hiszen párhuzamosan több sátorban zenélnek majd hazai és külföldi előadók. A fellépők között szerepel: a Neoton Familia, Dr. Alban, Majka & Curtis, Magna Cum Laude, Halott Pénz, Szikora Róbert és az R-GO, Modern Talking, Wellhello, a négy napos programsorozatot pedig Demjén koncerttel zárják.

A Csabai Kolbászfesztivál 20 év alatt országos ismertségű fesztivállá nőtte ki magát, oly annyira, hogy már májusban nem volt szabad szoba erre a hétvégére, nemcsak Békéscsabán, hanem még a Gyulán sem.

disznovagas-013

Budapest

Október 29. és 31. között Halloween Food Truck Partyt tartanak az ország legnagyobb múltú éttermének meseszerű kertjébe Gundelben. A guruló gasztronómia szülőhazájának egyik legőrültebb ünnepén a különleges finomságok mellett rengeteg gyermekprogrammal – halloweeni arcfestés, rémsátor, tökfaragás -, utcazenésszel, este pedig bulival várják a látogatókat.

11031028-782978995124457-1859442730346715302-n-inbox1200x630

Töklámpások rejtélye – Esti túra Balatonföldváron

Október utolsó szombat estéjén (2016. október 29. szombaton) egy izgalmas kalanddal várja a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület az érdeklődőket Balatonföldváron!
Este 6 órától töklámpások világítják meg a túra utat, mely mentén sejtelmes titkokra kell fényt derítened!

tok

Fontos tudnivalók a túráról:

  • Nem verseny és nem vezetett kirándulás, hanem egy önállóan bejárható, tematikus városnéző túra
  • Indulás a Tourinform irodától este 18:00 és 19:30 óra között bármikor
  • A résztvevők egy “menetlevelet” kapnak, ami útleírást, egy történetet és egy rejtvényt tartalmaz
  • A rejtvényt az út során elhelyezett állomások segítségével lehet majd megfejteni.
  • Nagyjából 2,5 – 3 km hosszúságú, gyermekekkel is könnyen, 1 – 2 óra alatt bejárható a táv
  • A Tourinform Irodánál ér véget a túra
  • A helyes megfejtőket vendégül látjuk egy forró italra és harapnivalóra
  • Zenével, melegedő sátorral készülünk a helyszínen
  • A részvétel ingyenes, az indulás nincs korosztályhoz és létszámhoz kötve

Feltétlen vigyünk magunkkal meleg ruhát, esernyőt/esőkabátot, írószerszámokat (tollat vagy ceruzát), valami világító eszközt (lámpást vagy zseblámpát).

Velencei-tó

Természetismereti programokkal várja az érdeklődőket a Természet- és Vadvédelmi, Ökoturisztikai Központ, Pázmándon. Hamarosan itt a hosszú hétvége – az általános és középiskolában beköszönt az őszi szünet is -, és a jelenlegi rossz idő ellenére, izgalmas, kinti programokkal készülnek a Velencei-tónál és annak környékén.

fogolabufatyolka

Október 28-án, pénteken 18 órától éjszakai bátorság túrát szerveznek Pázmándon, a Gergely tanyán. A Mi mozog a sötétben, a sötét erdő rejtekében? kaland során felfedezhetik, megismerhetik az éjszakai erdei életet. A túra során leginkább a fülükre hagyatkozhatnak, hogy felmérjék kisebb vagy nagyobb termetű állat húzódik meg a fák, bokrok tövében. Bátrabbak előnyben.

Október 29. és november 6. között az általános és középiskolákban tombol az őszi szünet – a szülőknek viszont nem jár ki a jóból. A kisiskolások minden nap más, izgalmas erdei kalandozásban vehetnek részt 8.00-16.00 óra között. A programokon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amit az info@zoldkozpont.hu email címen tehetnek meg.

erdoismereti

Miskolc

Október 29-én, 8 és 20 óra között Lemur Napot és Halloween Estet tartanak a Miskolci Állatkert és Kultúraparkban.

A Lemur Napi programokon 10 és 17 óra között vehetnek részt. A lemur fesztivál célja, hogy Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokat megismertesse az érdeklődőkkel, és ráirányítsa a figyelmet Madagaszkár egyedülálló élővilágára.

halloween_katta_copyright_krajnyak_zoltan

17 és 20 óra között pedig az állatkert negyedik alkalommal rendezi meg a Halloween Estet, ahol a töklámpásokkal, fáklyákkal kivilágított állatkertben bárki „testközeli” kapcsolatba kerülhet a „nemszeretem” állatokkal, valamint megismerkedhetnek az állatkert éjjeli aktivitásával, illetve  látványetetéseken, csoportos vezetéseken vehetnek részt.

2014_halloween_miskolczoo-featured

Székesfehérvár

Október 28. és 31. között rendezik meg Székesfehérváron a 6. Mozinet Filmnapokat. A négy napos rendezvényen a Cannes-i Filmfesztivál legfrissebb alkotásait és a közelmúlt nagy sikereit hozzák el a szervezők. A válogatásban szereplő hat film közül, ötöt először vetítenek le hazánkban. Témájukat tekintve pedig igen sokrétű alkotásokat ismerhetnek meg:  koreai erotikus thrillert, finn szerelmi történetet, iráni párkapcsolati drámát, francia-német abszurd vígjátékot, illetve francia művészfilmet.

A 6. Mozinet Filmnapok programja a Barátság moziban:

Október 28., péntek     
18.00 A szobalány
A vetítést követően Teszár Dávid filmkritikus vezetésével kerekasztal-beszélgetést tartunk a látottakról.

Október 29., szombat  
16.00 A vörös teknős
18.00 A sors kegyeltjei… meg a többiek
20.00 Olli Mäki legboldogabb napja

Október 30., vasárnap 
14.00 A sors kegyeltjei… meg a többiek
16.15 A vörös teknős
18.00 Az ügyfél

Október 31., hétfő    
18.00 Olli Mäki legboldogabb napja
20.00 Állva maradni

mozi04

Legyél az első hozzászóló "Izgalmas programok a hosszú hétvégére" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*