30 méteres, a Rio de Janeiroban álló szoborra hajazó “emlékművet” állítottak Angliában Roy Hodgsonnak

 Az ötlet a Paddy Power fogadóiroda nevéhez fűződik, akik egy 33 méter magas, a Rio de Janeiróban található, a Megváltó Krisztus mintájára, megépített “Roy, a megváltó” szobrot készítettek, ezzel is jelezve, hogy minden bizalmukat az új szövetségi kapitányba helyezik. 

A Dover város partjainál elhelyezett 8 tonás műalkotást a 25 km-re lévő franciaországi partokról is tökéletesen lehet látni, megépítése 2 hónapot vett igénybe, és a felállítása is egy hétig tartott.

„Mióta 1931-ben felavatták Rio de Janieróban a Megváltót, Brazília a világ leghatalmasabb futballnemzetévé vált” – nyilatkozta Ken Robertson, a Paddy Power fogadóirodától.

Azonban a vezető futballnemzetté válás mellett nyilván az sem elhanyagolható tény, hogy az EB-n az angolokkal egy csoportba sorsolt franciák által jól látható helyre helyezték el a nem mindennapi méretekkel rendelkező szobrot, ezzel is piszkálva őket.

A “szoborról” szóló angol riportot itt tekintheti meg:

Az Európa-bajnokság D-csoportja az ősi rivális Franciaország és Anglia csatájával veszi kezdetét. 

forrás: http://sportszelep.nso.hu

Legyél az első hozzászóló "30 méteres, a Rio de Janeiroban álló szoborra hajazó “emlékművet” állítottak Angliában Roy Hodgsonnak" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*