55 év felett is nagy élvezet az utazás

Minderre a Magyar Turizmus (MT) Zrt. hívja fel a figyelmet a szallas.hu internetes foglalási portál adataira hivatkozva. A szenior korosztály potenciális keresletet jelent egyebek között a folyamatosan növekvő eredményeket felmutató belföldi turisztikai piac számára, mivel lényegesen több szabadidővel rendelkeznek, utazásaik kevésbé szezonálisak, tartózkodási idejük is hosszabb az átlagosnál. Az idősebbek megfelelő kínálat kialakításával a főszezonon kívüli időszakokban is motiválhatók az utazásra, ezáltal csökkentve a szezonalitás problémáját .

A portál adatai szerint 25 százalékkal nőtt az 55 év feletti korosztály utazási kedve. A KSH belföldiek körében végzett felmérésének adatai szerint a 2014. január–szeptemberi időszakban az 55–64 éves korosztályban az átlagot meghaladva, 13,8 százalékkal nőtt a többnapos belföldi utazáson részt vevők száma 2013 hasonló időszakához képest.

Az MT Zrt. kitér arra, hogy a szépkorúak növekvő társadalmi és gazdasági erejére, illetve a szenior korosztály speciális igényeire – mint amilyen az egyszerű közlekedés, az akadálymentesített környezet, a minőségi program, a gyógyászati szolgáltatás – külön programajánlatot állított össze a honlapján.

Legyél az első hozzászóló "55 év felett is nagy élvezet az utazás" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*