95 éves a KLM

– Köszönjük a 33 ezer alkalmazottunk erőfeszítését, hozzáértését és energiáját, amely a mindennapi működésünkhöz elengedhetetlen. A KLM amellett, hogy ma már egy holland nemzeti szimbólum, most már hivatalosan is a világ legrégebbi, még az eredeti nevével működő légitársaság. Ez egy olyan mérföldkő, amit méltón ünneplünk meg. Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, és magabiztosan nézünk a következő évek elé – fogalmazott ünnepi beszédében Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Nagy érdeklődés mellett, egy MD-11 gépre kivetített különleges 4D fény-show-n mutatták be az egyedi, KLM 95 Years logót. E születésnaptól az évforduló végéig a nemzetközi flotta minden géptípusából (Boeing 777-300/200, 747-400, 747 Combi, és Airbus 330-200/300) egy-egy gép viseli majd törzsén az új logót.

Az ünnepnapon helyezték el az új World Business Class várójának alapkövét. Kikapcsolódás, relaxáció, szórakozás – a várót ezen irányvonalak alapján építik ki, a KLM Journey of Inspiration koncepciót valósítják meg. Az új dizájnt a légitársaság az amszterdami Concrete építészeti céggel közösen álmodta meg, amely a világhírű londoni W Hotelt, a Citizen M hoteleket és a Supper Club-ot is tervezte. Az új váró 2016-ra készül el.

A KLM minden évfordulóján bemutat egy delfti kék miniatűr házat. Ezeket a kis házikókat a World Business Class utasai kapják ajándékba, de az egyedi tervezésű házikók ma már a gyűjtők nagy kedvencei is.

Az évfordulóra elkészült a KLM új image filmje is, mely a neten itt látható.

Ezen a linken pedig az ünnepi, 4D show tekinthető meg.

A KLM Királyi Légitársaság (hollandul: Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) holland légitársaság, mely tagja a 2004-ben létrejött Air France–KLM csoportnak. Mindkét légitársaság saját neve alatt folytatja tevékenységét. A KLM központja a Schiphol repülőtéren van. Ez a legrégebbi, eredeti nevén működő légitársaság.

Legyél az első hozzászóló "95 éves a KLM" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*