2015. március 10-én megjelent a Michelin híres étteremkalauzának 34. kiadása, benne a legújabb értékelésekkel, közöttük a budai, Apor Vilmos téren működő vendéglátóhellyel, mely megkapta a Michelin-csillagot! A Tanti a negyedik magyar Michelin-csillagos étterem, a Boronyha, az Onyx és a Costes mellett. A Tanti séfje Pesti István, aki korábban a Babel étterem séfjeként vált ismertté. Később több más hely is hívta, ahol hosszabb-rövidebb ideig dolgozott is, majd a Tantihoz hívták, mely fine dining étterem.
A hír hamar elterjedt Budapesten, és már az első nap megszaporodtak az étterem foglalásai. Bár nem kíván sznob vendéglátóhellyé válni, az szinte biztos, hogy a következő hetekben, hónapokban nehéz lesz helyet találni az étteremben.
A Michelin kiadványa különben Európa főbb gasztronómiai lehetőségeit értékeli: 1537 hotel és 2380 étterem található benne. Rebecca Burr a Michelin étteremkalauz szerkesztője szerint: „Csodás főzés, egyszerű művészet. A stílusos modern konyha tiszta és friss ízeket kínál, a hozzávalók teljes ismerete mellett.”
Fotó: tanti.hu
Az étterem weboldala: http://tanti.hu/
Legyél az első hozzászóló "Tanti: az újabb Michelin-csillagos magyar étterem!" című cikkhez