Aranyló ősz és borzongató Halloween a Schloss Hof kastélyban

Fotó: Schloss Hof

Ausztria keleti határvidékén, a Morva folyó mellett fekszik Schloss Hof, amely nemcsak történelmi jelentőségéről, de lenyűgöző barokk kertjeiről és kulturális programjairól is ismert. A kastély egykor Savoyai Jenő herceg vadászkastélya volt, majd Mária Terézia vidéki rezidenciájává vált és máig őrzi császári pompáját. A Bécstől mintegy egy órányi autóútra található birtok egész évben nyitva áll a látogatók előtt, de az ősz egy kiemelten különleges időszaknak számít, ugyanis a hűvösebb napok és az aranyló falevelek tökéletes atmoszférát teremtenek az ekkor megrendezésre kerülő ünnepi eseményeknek. Az idei szezonban, szeptember végén és októberben a kastély látványos Őszünneppel és izgalmas Halloweeni programokkal várja a családokat.

Fotó: Schloss Hof

Őszünnep

Szeptember 28-án és 29-én az ősz szépségét ünneplik a Schoss Hof pompázatos, őszi színekbe öltözött birtokán. Mindkét napon 10-18 óráig a régió legjobb szezonális ízeivel, finom borokkal és pálinkákkal, kézműves termékekkel, tök különlegességekkel és vidám zenei aláfestéssel várja látogatóit a Schloss Hof.

Az Őszünnep programjai mind arra hivatottak, hogy igazi őszi hangulatba varázsolják a résztvevőket: lesz töklámpás faragó workshop, színes kézműves foglalkozások a gyermekek számára, valamint a Marchfeld Néptánccsoport cséplés bemutatóval és közönségtánccal gondoskodik a jó hangulatról. A Unique Horns fúvószenekar előadása és a Soluna Rising gólyalábas produkciója tovább színesítik a programot. Őszi dekorációkat és sokféle tökdíszt kínáló tematikus kézműves vásárral és nosztalgia körhintával is készülnek a látogatók számára, valamint a pónilovaglás (14:00–16:00) és a sétakocsikázás (14:00–16:00) is népszerű programoknak ígérkeznek a hétvége folyamán.

Fotó: Schloss Hof

A napi belépőjegy felnőttek számára 23 euró, 6-18 éves gyermekek számára 13 euró, 0-6 éves korig pedig ingyenesen látogatható a rendezvény. Az esemény legtöbb programján való részvétel benne foglaltatik a belépőjegy árában, de a kézműves foglalkozás (3,50 euró/darab), a pónilovaglás (1 euró körönként) és a sétakocsikázás (2 euró/fő) a zárójelekben jelzett felárakkal vehetők igénybe.

További információk és jegyvásárlás a Schloss Hof honlapján: https://www.schlosshof.at/veranstaltungen/alle-veranstaltungen/event/herbstfest

Fotó: Schloss Hof

Halloween

Október közepétől a kastély „kísérteties”, mégis családbarát programokkal várja a látogatóit. Október 19. és 31. között boszorkányok, vámpírok és szellemek lepik el Schloss Hofot egy „félelmetesen” izgalmas rendezvény keretében, ahol a család minden tagja garantáltan „hátborzongatóan” jól fog szórakozni.

A látogatók felfedezhetik a csontvázakkal teli kísértetlabirintust, valamint smink- és csillámtetoválás állomásokon várják őket, ahol „ijesztő” átváltozásokon mehetnek keresztül. A játék- és fotóállomások kiváló lehetőséget nyújtanak a családoknak, hogy megörökítsék a legemlékezetesebb pillanatokat, míg a kreatív kézműves műhelyben „rémisztő” alkotások készíthetők. A gyermekek számára különösen izgalmas program lehet a pónilovaglás, valamint az interaktív színházi előadások, melyek keretében a kastély kedves szelleme, Josepha, kalandos történetekbe keveredik. A látogatók részt vehetnek a „Titkos ösvények nyomában” című vezetett túrán is, amely a kastély rejtett zugaiba kalauzolja őket, az interaktív szellemtúrán pedig kísértetvadászatra indulhatunk a kastélyban, különböző feladványok megoldásával.

Fotó: Schloss Hof

Az eseménysorozat egyes kiemelt napjain többek között A brémai muzsikusok, az Óz, a csodák csodája, valamint a Kísértetfesztivál című előadások is elérkeznek a kastélyba. A programokat október 31-én egy fantasztikus gyermekdiszkóval zárják, ahol „szellemes” zenére lehet majd táncolni, miközben Andi Aichinger ballonművész különleges produkcióval szórakoztatja a család minden tagját.

A napi belépőjegy felnőttek számára 23 euró, 6-18 éves gyermekek számára 13 euró, 0-6 éves korig pedig ingyenesen látogatható a rendezvény. A családi jegy, amelyet 2 felnőtt + max. 3 gyermek vehet igénybe, 59 euróba kerül. Az esemény legtöbb programján való részvétel benne foglaltatik a belépőjegy árában, viszont több foglalkozáshoz és előadáshoz előzetes, ezen felül megvásárolható jegy szükséges, ezekről a Shcloss Hof honlapján tájékozódhatunk: https://www.schlosshof.at/veranstaltungen/alle-veranstaltungen/event/gruseliger-herbst

Meichl Frida