A belföldi turizmus 4,5 százalékát az Erzsébet-program adja

A belföldi turizmus 4,5 százalékát, ezen belül a balatoni üdültetés 13 százalékát az Erzsébet-program biztosította az elmúlt években – mondta Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke Kecskeméten, a program elmúlt három évét értékelő sajtótájékoztatón, 2014. szeptember 29-én.

Minden nyolcadik-kilencedik magyar állampolgár az Erzsébet-program keretében jutott el a Balatonhoz – érzékeltette a program nagyságrendjét a kuratórium elnöke. A három év alatt 400 ezren jutottak Magyarországon üdülési, pihenési lehetőséghez, ezen belül 100 ezer nagycsaládos és 180 ezer gyermek vett részt a szociális üdültetés valamilyen formájában. Kiemelte, hogy a fogyatékossággal élők közül is több ezren pihenhettek az Erzsébet-program keretében.

A programban való részvétel önkéntes, mindenképpen pályázni kell ahhoz, hogy a jogosult el tudjon jutni egy szálláshelyre vagy fürdőbe, de a pályázatok elbírálása automatikusan történik – mondta, hozzátéve: amíg van pénz, addig mindenki nyerni fog.

Guller Zoltán szólt arról, hogy a pályázatokhoz önerőt kérnek, de figyelembe veszik a hátrányos helyzetűeket, akik szinte jelképes összeggel pályázhatnak. Példaként említette, hogy a hátrányos helyzetűek egy egyhetes balatoni nyaraláshoz ezer forint önerővel járulnak hozzá.

Az MTI arról is tudósított, hogy az elnök emlékeztetett arra: az Európai Nagycsaládosok Szövetsége néhány nappal ezelőtt elismerésben részesítette a magyar kormányt, mert megállapításuk szerint az a kontinensen a legtöbbet tette az elmúlt időszakban a nagycsaládosokért.

Legyél az első hozzászóló "A belföldi turizmus 4,5 százalékát az Erzsébet-program adja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*