A DZT nemzetközi Incoming & Brand Summit: Németország kiemelkedő fenntartható úticél

Lübeck, Schleswig-Holstein, Germany - View from Lübecker Lowen park towards Holstentor with St. Petri Kultur und Universitatkirche and St.Mary's kirche in the background.

 

Németország mint márka világszerte különösen nagy elismerésnek örvend. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) integrált fenntarthatósági stratégiája pedig rendelkezik azzal az eszköztárral, amellyel tovább fejleszthető Németország transzformációja mint fenntartható úticél. Ez a feladat állt a 3. Germany Incoming & Brand Summit csúcstalálkozó középpontjában.

A DZT június 8-án Lübeckben rendezte meg kereken 130, harminchárom országból érkezett újságíró és véleményvezér részvételével az Incoming & Brand Summit-ot. A  DZT média-csúcstalálkozója a St. Annen műcsarnokban az „Utazás a klíma- és értékváltozás időszakában” mottót tűzte zászlajára. A Lübeck und Travemünde Marketing GmbH a DZT együttműködő partnereként segített megvalósítani a rendezvényt.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke

A workshop lezárásaként Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott:  „Az ökológia, az ökonómia és a szociális felelősségvállalás jó egyensúlya képezi a Németországba irányuló beutazó turizmus alapját a nemzetközi versenyben. Az SDG-indexben Németország 2022-ben az első tíz helyezett között végzett a nagyon jó hatodik helyen. A nemzetközi újságírókkal való eszmecsere az idei csúcstalálkozón megerősítette, hogy az úticél Németország jó úton halad: hiszen egy olyan turizmus, amely elhanyagolja a fenntarthatóság összetett aspektusait, hosszú távon saját magát fosztja meg létjogosultságától.”
Jason McGrath, az Anholt-Ipsos Nation Brands Index (NBI) Executive Vice President and Head of Corporate Reputation vezetője mutatta be az aktuális kutatási eredményeket Németország mint márka nemzetközi megítélésével kapcsolatban: „Németországot egy olyan országként észlelik, amely pozitív befolyással rendelkezik.” Németország a nemzetek márkaértékét mutató NBI-indexben sorban nyolcadszor érte el az első helyezést. Az index a helyszíni faktorok hatszögében egyértelműen tükrözi a turizmus és a kultúra szerepét érzelmi névjegykártyaként.

-azutazo-

Címlapfotó: Lübeck©DZT_Francesco Carovillano