Hihetetlen németországi turizmus: 25 évvel a berlini fal leomlása után

„Az újraegyesítés szerencsés történés a németek számára – fogalmaz Iris Gleicke, a Bundestag tagja, a kormány az új szövetségi államokért, a középosztályért és a turizmusért felelős megbízottja. – A felzárkózás látható jelei a sokhelyütt modernizált és szívvel-lélekkel felújított belvárosok, a javuló közlekedési útvonalak és a nemzetközi szinten is versenyképes középosztálybeli gazdasági struktúra Kelet-Németországban. Itt óriási potenciál és lehetőség rejlik a vidéki régiókban, ezért célunk, hogy tovább erősítsük a turisztikai infrastruktúrát” – folytatja a Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) parlamenti államtitkára.

„Mióta 1993-ban közös statisztika készült az újraegyesült Németország beutazási adatairól, a németországi külföldi vendégéjszakák száma majdnem megduplázódott. Összesen 37,2 millióval több külföldi vendégéjszaka realizálódott, ebből 12,8 milliót az új szövetségi államok hoztak” – hangsúlyozza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

Az úti cél Németország program 2013-ban a legjobb formáját hozta, és először lépte át a nemzetközi vendégéjszakák 70 milliós határát – ez 4,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A DZT e két történelmi esemény jubileumának okán 2014-ben és 2015-ben a nemzetközi értékesítési- és marketingtevékenységének központi témájaként kezeli a fal leomlását és az újraegyesítést. Az újraegyesítés óta eltelt 25 évben Németország keleti és nyugati részén is folyamatosan bővült a közlekedési hálózat és a turisztikai infrastruktúra. Így ma az úti cél Németország kínálatának magas minőségéről ismert.

A DZT különböző marketing- és értékesítési tevékenységekkel mutatja be a „25 évvel a fal leomlása után” tematikán keresztül az úti cél Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét – és ezáltal online és offline minden médiacsatornán keresztül megszólítja a nemzetközi médiát, az utazási szakmát és a végfelhasználókat is. A www.germany.travel/faszination-einheit oldalon az érdeklődők multimédiás tartalmakat találnak a mai úti cél Németország 25 új nézőpontjához. A DZT e témában ezen felül rövid videókat is posztol a közösségi oldalakon. A tervek szerint harminc sajtókonferenciával, kiemelt sajtó utakkal, illetve PR-rendezvényekkel támogatják a tematikát a releváns küldőpiacokon, így például Hollandiában, Spanyolországban, Magyarországon és Japánban.

Legyél az első hozzászóló "Hihetetlen németországi turizmus: 25 évvel a berlini fal leomlása után" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*