A héten gazdára találhat a londoni Stansted repülőtér

 Úgy tűnik, végéhez ér a londoni Stansted repülőtér megvásárlásáért folytatott küzdelem. A Sunday Times értesülése szerint az utolsó téteket szerdán fogják megtenni az 1 milliárd Fontos aukción (átszámolva kb. 365 milliárd Ft), melyen a nyertes nevezőt a hét végére ki is jelölhetik.

Az aukción 3 pályázó, a Manchester Airports Group és az ausztrál infrastrukturális befektető, az Industry Funds Management közös vállalata tett ajánlatot; a Malaysia Airports és az YTL Corp Bhd (közüzemi szolgálatokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó cég) is közösen nevezett, valamint az ausztrál befektetési bank, a Macquarie is érdekelt.

Az új-zélandi infrastrukturális szolgáltatásokkal foglalkozó cég, a Morrison & Co visszalépett a versenyből múlt héten, miután nem tudta biztosítani a versenyben maradáshoz a kellő összeget.
Az aukció kihirdetésére az után került sor, miután a brit versenybizottság a monopólium megszüntetése és a tiszta verseny biztosítása érdekében arra kötelezte a spanyol építőipari céget, a Ferrovialt, mely a London legforgalmasabb repterét, a Heathrow-t is birtokolja, hogy adja el a Stansed nemzetközi repülőteret.

forrás: The Sunday Times 

Legyél az első hozzászóló "A héten gazdára találhat a londoni Stansted repülőtér" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*