A HotelHero 300 adag étel megfőzésével segített a rászorulóknak

A legújabb jótékonysági felhívásukhoz csatlakozott séfek és kisegítők, a 2013 óta működő Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködve, 2021. február 21-én vasárnap 300 adag ételt készítettek el rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában.

A Marriott Courtyard, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Mamaison Hotel Andrássy La Perle Noire éttermének konyhájában 16 lelkes szállodás, éttermes önkéntes (Lőrincz György, Barka Áron – Zeina Hotels, Bakonyi Balázs – Zeina Hotels, Varga Gábor – Zeina Hotels, Víg Szabolcs – Zsidai Group, Vida Gábor – Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Roland Holzer – Kempinski Hotel Corvinus, Kónya Géza – Kempinski Hotel Corvinus, Lévai Péter – Kempinski Hotel Corvinus, Melis Róbert – Marriott Courtyard, Baár Csaba – Marriott Courtyard, Gendur András és Szarvas Szilvia – La Perle Noire étterem, Nagy-Szász István, Anek Dóra és Franciscy Gergő – CPI Hotels, Mamaison Hotel Andrássy) készítette a 300 rászoruló vasárnapi ebédjét, amelyet a Heti Betevő önkéntesei juttattak el még melegen két budapesti helyszínre (Dankó utcai szálló és a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállója).

A Heti Betevő csapatának vállalása, hogy minden héten tápláló, minőségi “vasárnapi ebédet” biztosítson hetente közel 300 rászorulónak, éves szinten hozzávetőleg 26 000 adagot jelent. A HotelHero önkéntesei ma székelykáposztát főztek, az étel kiválasztásnál az volt az elsődleges szempont, hogy laktató, ízletes és vitaminokban gazdag alapanyagokból készüljön a vasárnapi ebéd. Több mint 35 kg sertéslapockát, 100 kg savanyú káposztát használtak fel és 50 kg kenyeret küldtek a székelykáposzta mellé. Az alapanyagot a Heti Betevő biztosította, a kiszállítás logisztikájában a Metro Kereskedelmi Kft segített.

A HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) februári felhívására nagyon sokan jelentkeztek Budapestről és vidékről is egyaránt, az akció folytatódik: 2021. március 21-én, Budapesten újra a Heti Betevő kezdeményezését támogatjuk. Az akció vidéki helyszínekkel bővül – várjuk olyan vidéki szállodák, éttermek és beszállítók jelentkezését, akik vasárnapi ebéddel támogatnák a saját lakókörzetükben élő hátrányos helyzetű embereket.