A legnagyobb sörünnep – Kóstolja meg a bajorok legfinomabb nedűit az Oktoberfesten!

Nincs szeptember Oktoberfest nélkül. Idén 183. alkalommal rendezik meg Theresienwieseben az Oktoberfestet. A nagy hagyományokra visszatekintő rendezvényen, szeptember 17. és október 3. között kóstolhatják végig a sörkészítők remekműveit. 

oktoberfest-munich-germany-2015-01 2cd5e3a467be82a89447b2017d0ce06aAz első fesztivált még ténylegesen októberben rendezték meg, méghozzá 1810. október 12. és 17. között, amikor Lajos herceg feleségül vette Terézia Sarolta szász hercegnőt és népüket egy hosszas ünneplésre invitálták. Végül a mulatozás hagyománnyá vált. Később a fesztivál időtartama is megnyúlt, majd átkerült szeptemberre a kellemesebb időjárás miatt.

-

A XXI. századi mulatozás már egészen máshogy néz ki. De természetesen a jó hangulat és a sör garantált.
Aki szívesen ellátogatna a fesztivál területére, annak nem kell aggódnia a belépődíjon, hiszen NINCS, sőt még a folyékony kenyér is igen jó áron kapható, ráadásul magasabb alkoholtartalommal készült, hogy biztosan melegen tartsa a vendégeket. Azonban időben érkezni elengedhetetlen, hiszen hamar megtelnek a sátrak és elfogynak a helyek (foglalásra van lehetőség). Az italozás és a felhőtlen szórakozás mellett az Oktoberfest öltözetét is érdemes megtekinteni, ezen felül lesz lövész parádé, valamint a földesurak és a sörgyárak felvonulása is. De a szavak helyett beszéljenek a képek:

Itthon sem maradunk bajor élmények nélkül. Negyedik alkalommal hozzák el Budapestre a világ legnagyobb sörfesztiválját. Szeptember 29. és október 2. között a Paulner Oktoberfest Nagysátorban a szórakozásé és természetesen a söré lesz a főszerep.

Legyél az első hozzászóló "A legnagyobb sörünnep – Kóstolja meg a bajorok legfinomabb nedűit az Oktoberfesten!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*